Advert
as

35 YILLIK KAN DAVASI BARIŞ YEMEĞİ İLE SON BULDU

35 YILLIK KAN DAVASI BARIŞ YEMEĞİ İLE SON BULDU

Bingöl'de kan davalı iki aile arasındaki husumet kanaat önderlerinin ve STK temsilcilerinin araya girmesiyle verilen barış yemeği ile son buldu.

Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem), "Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir, bir insana hayat veren de tüm insanlığa hayat vermiş gibidir" hadisi ve yine "Müslüman Müslümanın kardeşidir, Müslümanın Müslümana canı, malı, ırzı ve kanı haramdır" ikazına uygun olarak Bingöl'de 35 yıldır aralarında kan davası nedeniyle husumet bulunan aynı soyadını taşıyan Barasi aileleri aralarındaki husumeti sona erdirdi.
1987 yılında bir kişinin ölümüyle başlayan ve aynı soyadını taşıyan husumetli 2 aile arasındaki kan davası, kanaat önderleri ve STK temsilcilerinin araya girmesiyle sona erdi.
Düzenlenen barış yemeğinde bir araya gelen aileler helalleşerek aralarındaki husumeti sona erdirdi.
Programda kanaat önderleri taraflara vaaz ederek nasihatlerde bulundu.

Bingöl merkez Karşıyaka Mahallesindeki bir düğün salonunda verilen barış yemeğine; husumetli ailelerin yanı sıra İTTİHAD-UL ULEMA Üyesi Molla Sahab Korkutata, Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, çok sayıda kanaat önderi, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum