Advert
as

TÜRKİYE’NİN 4’ÜNCÜ FAKÜLTESİ BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDE KURULDU

TÜRKİYE’NİN 4’ÜNCÜ FAKÜLTESİ BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDE KURULDU

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla yayımlanan kararla Bingöl Üniversitesine “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi” kuruldu.

“Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin 4’üncüsü Bingöl Üniversitesinde Kuruldu”

Türkiye’deki üniversiteler arasında “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi” nin 4’üncüsü Bingöl üniversitesinde kuruldu. Bölgesel kalkınmada öncü rol alan Bingöl Üniversitesi, 2007 yılı sonrası açılan üniversiteler içerisinde ‘Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’ kurulan ilk üniversite oldu. Böylelikle bölgenin ve ilimizin özellikle fizik tedavi alanındaki ihtiyacını karşılamış olacaktır. 2008-2009 yılında akademik öğrenim hayatına başlayan Bingöl Üniversitesi, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi”nin kurulmasıyla her geçen gün hızla büyümeye devam ederek 10. fakültesini açmış oldu.

“Bu Alanda Nitelikli İnsan Kaynağı Yetiştirmek İçin Özenle ve Özveriyle Çalışacaktır”

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesinin nicelik ve nitelik açıdan büyüme hedeflerine adım adım ulaştığını belirterek, “Fakülte sayımızı 10’a yükseltmenin mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi’nin ilimize ve bölgemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Fakültemizde sadece geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmekle kalmayıp araştırma ve geliştirme faaliyetlerini de yürütmeyi hedefliyoruz. Yeni fakültemizde ilimizin ve bölgemizin sağlık ihtiyaçlarına yönelik bilimsel ve akademik düzeyde çözümler üretmek önceliklerimiz arasında yer alacak ve bu alanda nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için özenle ve özveriyle çalışacaktır. İnşallah Fizik Tedavi Hastanemizin kurulması ile birlikte sadece Bingöl’e değil, bölgemize ve hatta ülkemize fizik tedavi alanında çok önemli hizmetlerde bulunacağız. Yeni kurulan fakültemizin Üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a şahsında tüm YÖK Yürütme Kurulu Üyelerine, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Cevdet Yılmaz’a ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Bingöl Üniversitesi 10 fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokulu, 6 meslek yüksekokulu, 24 araştırma ve uygulama merkeziyle akademik alanında hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum