Advert
as

BİNGÖL ÇAPAKÇUR BAL’A İNGİLTERE’DEN ÖDÜL

BİNGÖL ÇAPAKÇUR BAL’A İNGİLTERE’DEN ÖDÜL

Bingöl’ün bal şehri olmasındaki öncülüğü yapan ve ilimizin her geçen gün büyüyen bal markası Bingöl Çapakçur Bal, bu kez İngiltere’den ödül aldı.

  

Balın Bingöl’de kurumsal çalışmalarını yürütüp ülke genelinde adının duyurulmasına öncülük eden Bingöl Çapakçur Bal, bu kez İngiltere’den ödül aldı.

 

Dünya genelinden bal üreticilerinin katıldığı yarışmada, ürünler jüri tarafından kalite, koku, doku ve lezzet kriterlerine göre değerlendirildi. Ödüller, yapılan değerlendirmeler sonucunda alınan puanlamalara göre verildi. 24 farklı ülkeden toplamda yüzden fazla bal üreticilerinin katıldığı yarışmada Bingöl Çapakçur Bal, Gold Balı kategorisinde yer alarak, altın madalya kazandı.

 

ÜZER, “HEDEFİMİZ BİNGÖL BALINI ULUSLARARASI DÜZEYDE DUYURMAK”

Ürünlerinin altın madalyaya layık görülmesinin kendileri için büyük bir onur kaynağı olduğunu belirten Çapakçur Bal firmasının yetkilisi Fikri Üzer, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

Bingöl’de çok kaliteli balların olmasına rağmen, kurumsal bir çatı olmadığından bunun pazarlaması yapılamıyordu. Bu açığın farkındaydık ve çalışmalarımızı o yönde sürdürdük. Her geçen gün kurumsallaşmanın adımlarını attık. Ve Bingöl’deki kaliteli balları bünyemizde toplamaya başladık. 2017 yılında dünya ikincisi olduktan sonra Bingöl’ün adı daha çok duyulmaya başlandı. O ödülden sonra neredeyse tüm illerimizden bal siparişlerini almaya başladık. Daha sonra Beri Şirketler gurubu ile birleştikten sonra kurumsallığımızın son adımını da atmış olduk. Bu birleşmeden sonra Bingöl Üniversitesi ile ortak çalışmaya başladık. Bu sayede Üniversitenin laboratuvarından faydalanarak kaliteli balları bünyemize kazandırdık. Geçen yıl Bingöl Üniversitesinin düzenlediği Bal Yarışmasında da Bingöl Birincisi olmuştuk. Geçtiğimiz günlerde ise İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen bal yarışmada 85 ila 95 arasında puan alan balımız GOLD kategorisinde altın madalya kazandı. Bu başarımızı sürdürmek için daha çok çalışıyoruz. Ve amacımız Bingöl Balı’nı uluslararası düzeyde tanıtmaktır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum