Advert
as

UMUT KERVANI, 3 BİN 158 AİLEYE YARDIM DAĞITTI

UMUT KERVANI, 3 BİN 158 AİLEYE YARDIM DAĞITTI

Bingöl Umut Kervanı, Temmuz ayında 3.158 aileye, 714 bin 611 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı üyesi Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2022 yılı temmuz ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

 

Bingöl Umut Kervanı Derneği, ‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerifini düstur edinerek zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görüyor.

 

“TEMMUZ AYINDA TOPLAMDA 3 BİN 158 AİLEYE  AYNİ VE NAKDİ YARDIMDA BULUNDUK”

 

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, “Temmuz ayında, 112 aileye 27 bin 411 TL değerinde gıda, 45 aileye 19 bin 600 TL nakdi, 3 bin aileye 660 bin TL kırmızı et, 1 aileye 7 bin 600 TL değerinde buzdolabı, fırın, halı, tüp, yorgan ve mutfak eşyası olmak üzere toplamda 3 bin 158 aileye 714 bin 611 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

 

“MUHTAÇLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Her nimetin şükrünün kendi cinsinden olduğunu belirten Demir, “Muhtaçlara yardımda bulunmak Allah’ın hoşnutluğunu kazanma niyeti bulunan ve Müslümanlara fayda sağlayan harcama yapmak Allah yolunda infak sayılabilir. Mutlu ve huzurlu olmak istiyorsak sahip olduklarımızı olmayanlarla paylaşmalı ve aramızdaki bağları güçlendirmeliyiz. Her nimetin şükrü kendi cinsindendir demiştik. Malın şükrü ise onu Allah yolunda infak ederek olur. Bingöl Umut Kervanı Yardım Derneği olarak geride bıraktığımız temmuz ayı faaliyetleri kapsamında Kurban Bayramı çalışmaları dahil edilerek güzel bir faaliyet ortaya koymaya çalıştık. Bu kapsamda gönüllü arkadaşlarımızın da katkılarıyla bu sıcak havada etlerimizi ailelerimize ulaştırdık. Evi yanan bir ailemize de ev eşyaları yardımında bulunduk. Umut Kervanı olarak bir yandan bu ailelere yardıma koşarken diğer yandan da tespitlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde bizler de elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Amacımız Bingöl'ümüzde ikamet eden fakir ve muhtaç ailelerin sıkıntılarını gidermektir. Sıklıkla dile getirdiğimiz gibi ekonomik sıkıntılar içerisinde boğuşan halk bu zorluklar içerisinde bir çıkış kapısı aramaktadır. Bizler de dur durak demeden bu ailelerin yaralarına merhem olmaya çalışmaktayız. Elbette ki bir gülle bahar gelmez fakat baharın gelişi de bir gül iledir. Bizler de sizler sayesinde bu yardımlarınızı az çok demeden fakir ve muhtaç olan ailelere ulaştırma gayretindeyiz. Kulluk görevimizi yerine getirmek için vicdanımıza ses vermek zorundayız. Rabbimiz yapacağınız yardımları kabul buyursun. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

 

Demir son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverlerin, sosyal medya hesapları ve derneğin sitesi üzerinden veya bizzat başvuruda bulunarak ulaşılabileceğini belirtti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum