Advert
as

“YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ BASKIYA SON VERMELİDİR”

“YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ BASKIYA SON VERMELİDİR”

Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesi, Bingöl Üniversitesi’nde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu müdürünün, üyelere karşı baskı uyguladığını iddia ederek, yazılı bir açıklama yaptı.


 

Bingöl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu müdürünün, üyelere karşı baskı uyguladığını iddia eden Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesi, yazılı bir açıklama yaptı.

 

İddialarda şu ifadeler yer aldı:

 

“Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şükrü Bengü hakkında üyelerimizden bir süredir ciddi şikâyetler tarafımıza iletilmektedir. İlgili birimde üyelerimizle yaptığımız görüşmeler ve yaptığımız araştırmalar neticesinde bu baskıların uzun süredir devam etmekte olduğunu ve süreklilik arz ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durum hakkında gerek idare ile ve gerek kendisi ile defalarca görüşülmesine rağmen herhangi bir değişiklik olmamış, ilgili yönetici baskıcı tutumundan vazgeçmemiştir. Bu durumda Eğitim-Bir-Sen Bingöl Üniversitesi Şubesi olarak bu basın açıklamasının yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

 

SHMYO Müdürünün, keyfi uygulamalarına boyun eğmeyen personele yönelik mobbing uygulaması, durmadan peş peşe soruşturmalar açtırarak bezdirme anlayışı gütmesi, ceza verdirerek susturmaya çalışması, anayasal bir suç teşkil ettiği kanunlarda açıkça beyan edilmektedir. Üstelik ilgili yönetici, bu baskı ve zulme ulaşan keyfi hareketlerini açıkça ifade etmekten de geri durmamakta ve korkusuzca(!) ilan etmektedir. Kendisine baskıcı fiillerinin suç olduğu ve buna son vermesi gerektiği iletilmesine rağmen adı geçen müdür, bundan vazgeçmemiş, aksine durumdan şikâyetçi olan çalışanlarına yönelik tutumunu artarak devam ettirmiştir.

 

Hakkında akla ziyan uygulamaların ayyuka çıktığı SHMYO Müdürü Doç. Dr. Şükrü BENGÜ, kendisiyle ilgili yasal olmayan uygulamalarından şikâyetçi olan üyelerimizi susturmak amacıyla çeşitli bahaneler öne sürerek bazılarına bir dönem içerisinde çeşitli gerekçelerle 7 adete varan cezalar verdirterek üniversitedeki görevlerine son verilmesine neden olmuştur. Öyle ki; SHMYO biriminde özellikle son bir yıl içerisinde ilgili müdürün baskıcı uygulamalarından dolayı bazı kadın çalışanlar, ne yazık ki, psikolojik tedavi görmek durumunda dahi kalmıştır.

 

Yasal olmayan benzer keyfi uygulamalarından dolayı daha önce görevli olduğu birimlerde de hakkında şikâyetler bulunan ilgili müdür, uyarılara rağmen SHMYO biriminde çalışan üyelerimize ve emrindeki diğer personellere yönelik baskıcı tutumunu sürdürmekte ve bundan dolayı hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmamaktadır. Bu yönetici kime ve neye güvenmektedir? Bir kamu kurumu olan üniversitede çalışan ve kendisinin keyfi tutumuna boyun eğmeyen kamu personellerini çeşitli isnatlarla baskılayan ve mobbing uygulayan, bunun yanında açıkça işlerine son vereceğini ve yapacaklarının da hiç kimsenin engel olamayacağını övünerek her ortamda konuşmaktan geri durmayan bu müdürün arkasında kim ve kimler bulunmaktadır? Bu kişi anayasal bir kurumda, kamu personellerine yönelik böyle bir tavrı neye dayanarak sürdürmektedir? Kendisinin keyfi uygulamalarına karşı çıkan personellere yönelik açıkça tehditleri, kendi ifadesiyle bazı siyasi erklerden aldığı güç ile yaptığı ve dolayısıyla yönetimin de kendisine bir şey yapamayacağı iddiası doğru mudur? Eğer doğru ise biz de kanunların bize verdiği sendikal güce dayanarak soruyoruz: Siyasi erklerin başka bir işi kalmadı mı ki, böyle bir müdürün keyfi ve baskıcı uygulamalarına sahip çıkmaktadır? Bu kişi hakkında onca suçlamaya rağmen şimdiye kadar neden yasal bir işlem yapılmadığını, yönetimin bu yaşananlardan haberdar olup olmadığını merak ediyor ve bu durumu kamuoyunun bilgisine sunmayı bir görev addediyoruz.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum