Advert
as

“KERBELA, MAZLUMUN YANINDA DURMAYI ÖĞÜTLEYEN ORTAK ACIMIZDIR”

“KERBELA, MAZLUMUN YANINDA DURMAYI ÖĞÜTLEYEN ORTAK ACIMIZDIR”

Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen iftar programında konuşan Vali Kadir Ekinci, “Kerbela, mazlumun yanında durmayı öğütleyen ortak acımızdır.”dedi.

 


Bingöl Valiliği koordinesinde Muharrem ayının 10. günü nedeniyle “Yas-ı Matem Oruç Açma Programı” düzenlendi.

 

Merkez Bahçelievler Aşağı Çarşı mevkiindeki bir işletmede düzenlenen programa Vali Kadir Ekinci, STK temsilcileri, Kaymakamlar, İl protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

Programda konuşan Vali Kadir Ekinci, Karbela tarihini iyi anlamak gerektiğinin altını çizdi.

 

Vali Ekinci, “Bu mübarek sofra vesilesiyle, yeni Hicri yılın, Muharrem ayının ve aşure gününün milletimiz ve tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

Ehl-i Beytin tüm mensuplarını, hassaten Şehitlerin Efendisi Hazreti Hüseyin'i ve Şah-ı Merdan Hz. Ali’yi rahmet ve hürmetle yad ediyorum.

 

Programa icabetlerinizden dolayı da şükranlarımı arz ediyorum. Allah sizlerden razı olsun.

 

Bizler için Muharrem ayı, Aşure günü ve Kerbela hadisesi önemli dersler içeren bir ibret tarihidir.

 

Bu tarihi iyi okumak, iyi anlamak ve doğru dersler çıkartmak zorundayız.

 

Bu anlamda Kerbela, mazlumun yanında durmayı öğütleyen ortak acımızdır. İnşallah bizler de Kerbela’dan aldığımız dersle, “rengine, diline ve dinine” bakmaksızın her daim zalimin karşısında ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz.

 

Muharrem ayı sadece Kerbela değil peygamberler tarihindeki önemli olayların vuku bulduğu bir aydır.  Birçok peygamber, Şah-ı Şehidan Hz. Hüseyin ve daha nice yiğit bu ayda yaşadıkları örneklikle bizlere hakta sabır ve sebat etmeyi, fedakarlığı, birliği ve beraberliği öğretmişlerdir.

 

İnşallah Muharrem ikliminde birleşen ellerimiz hakikat adına ilelebet çözülmeyecek ve şerrin takipçilerine asla fırsat vermeyecektir.

 

Ve inşallah Aşure bereketiyle keskinleşen bilinçlerimiz yardımlaşmayı, paylaşmayı ve şükretmeyi ilelebet sürdürecektir.

 

Dışarıdan ve içeriden birileri, Ehl-i Beyt terbiyesi almış bu duruşumuzdan asla fitne ve ayrımcılık çıkaramayacaktır inşallah.

 

Çünkü kerbela şahitliği, adanmışlığın, kardeşliğin, cefakarlığın adıdır.

 

Bu şahitliğin mayasında insan sevgisi, hoşgörü ve barış vardır.

 

Bu şahitliğin Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Hacı Bayram Veli gibi gönül mimarları vardır.

 

Onun için ne dışarıdaki karanlık güçlerin etnik ve mezhebi oyunları ne de içimizdeki sevgiden ve Ehl-i Beyt muhabbetinden mahrum cahillerin oyunları bizleri bölemeyecek; aynı sofrada oturmamıza, omuz omuza hakikati haykırmamıza engel olamayacaktır.

 

Bu mübarek günde sizlerle bir arada olmak hakikaten çok güzel. Bizler aynı topraklarda rızıklanan, kader birliği yapmış insanlarız. Bizler memleketimize ve insanımıza sevdalıyız. Bugün de bu duygularla siz değerli canlarla buluştuk, lokmamızı paylaştık.  Rabbim oruçlarımızı kabul, kardeşliğimizi daim eylesin inşallah.

 

 

Sözlerimi tamamlarken, Hazret-i Hüseyin Efendimizi ve masum  Ehl-i Beyt’i bir kez daha hürmetle yad ediyor, soframızı şenlendirdiğiniz için hepinize şükranlarımı arz ediyorum.”şeklinde konuştu.

 

Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katılım sağlayan misafirleri ayrı ayrı masalarında ziyaret eden Vali Ekinci tüm katılımcılara teşekkür etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum