Advert
as

“AĞIR HASTALAR İÇİN ÖZEL BİNA TESİS EDİLMELİDİR”

“AĞIR HASTALAR İÇİN ÖZEL BİNA TESİS EDİLMELİDİR”

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Gengörü’yü ziyaret etti. Alpaya, ağır hastalar için özel bir binanın tahsis edilmesi gerektiğini belirtti.


 

HÜDA PAR heyeti hastane Başhekimi Gengörü ile Onkoloji Bölümünün açılması, doktor sorunu, randevu, hastanedeki muayene konuları ve öne çıkan sorunlar hakkında görüş alışverişi yapıldı.

 

Alpaya, Onkoloji bölümü için önceden Sağlık Müdürlüğü ve hastane başhekimi ziyaret ettiklerini ve bu konuyu dile getirip sosyal medyada etki ve yetki sahiplerine çağrıda bulunduklarını dile getirdiklerini söyledi.

 

Yapılan hizmetlere teşekkür edip hizmet bekleyen farkı alanlar hakkında açıklamalarda bulunan Alpaya, “İster çağrımızın etkisi olsun ister olmasın yetkililerin özverili uğraşları neticesinde onkoloji bölümünün açıldığı ve tedaviye başladı. İl sağlık müdürüne, hastane başhekimi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak kemoterapi vb hususlarda halen de pek çok vatandaşımız çevre illerine gitmek zorunda kalıyor. “dedi.

 

“AĞIR HASTALAR İÇİN ÖZEL BİNA TESİS EDİLMELİDİR”

 

Alpaya, “Ağır hastalar için özel bir binanın tahsis edilmesi gerektiğini ve gerekli cihazların temin edilmesinin dışa bağımlılığı tamamen öne geçmesi hususunda ivedilikle yerine getirilmelidir. Halktan dışarıya giden hasta ve yakınları maddi ve manevi yönden sıkıntılar çekiyor. Yetkiler bunu düşünerek adım atılmalıdır. Toplumun menfaatini kendi menfaatimizin önüne almalıyız.” ifadelerine yer verdi.

 

“BİNGÖL’LÜ DOKTOR VE HEMŞİRELERİN MEMLEKETLERİNİ TERCİH ETMELERİ ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

 

Görüşmede doktor eksikliğinin de olduğunu dolayısıyla randevu ve muayene konusunda sıkıntıların çekildiğini dile getiren Alpaya, “Özellikle çözüm odaklı aile hekimlerinin teçhizat konusunda güçlendirilmesi ve acil olmayan hastaların sağlık ocaklarında tedavilerin yapılması başka yerlerde görev yapan doktor ve hemşerilerimizin gönüllü olarak Bingöl’ü tercih etmeleri, ilimizde sağlık konusunda rahatlanabilirler. Ayrıca gerek doktorlarımızın gerek hastane çalışanları çalışan memurların ve muayene giden vatandaşlarımız karşılıklı anlayış içerisinde tedavileri sağlıklı bir şekilde yapılması gerekir. Bunlara dikkat edilirse randevu konusunda ciddi sıkıntılar olmaz.” dedi. 

 

Alpay'a son olarak, “İnsan sağlığı söz konusu olunca herkesin ciddi anlamda dikkat edilmesi gerektiğini aksi takdirde ahirete hesabının ağır olacağı unutulmamalıdır.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum