Advert
as

BİNGÖL BALI, TARIM KREDİ KOOPERATİF MARKETLERİNDE SATILACAK

BİNGÖL BALI, TARIM KREDİ KOOPERATİF MARKETLERİNDE SATILACAK

AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, kalitesiyle dünyada kendini kanıtlamış olan Bingöl balının Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde satışa sunulacağını söyledi.


 

Bir dizi ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek, Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet, mahalle ve köy programları düzenliyor.

 

Gittikleri yerlerde halka müjdeler veren heyet, Bingöl balının Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde raflarda yer alacağını söyledi.

 

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Feyzi Berdibek ve AK Parti Bingöl İl teşkilat üyeleriyle birlikte Genç ilçesi TAVZ yöresinde bölge buluşmasının ardından merkez Büyük Tekören Köyünde bölge muhtarları, birlik temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 

“ÇİFTÇİYE 100 MİLYON GELİR “

Programda konuşan Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, bu yıl çiftçiye yüzde 50 hibe ile buğday tohumu hibe edileceğini ve Bingöl'de üretilen bal için Tarım ve Kredi Kooperatifinin alım garantisi vereceğini söyledi.

 

Yılmaz, "Bingöl'de üretilen ballara Tarım Kredi Kooperatifi alım garantisi verecek. Bu yıl 600 ton alım olacak ve 16 bin dekarlık buğday tohumu yüzde 50 hibe ile çiftçiye dağıtılacak" dedi.

 

Böylelikle çiftçinin 100 milyon gelir elde edeceğini belirten Yılmaz, "Büyüktekören Köyümüzde, 2022 Yılında bir adet Hayvan içme suyu için Güneş Enerjili Sondaj Ünitesini faaliyete aldık. İl genelinde yapımı tamamlanan 16 adet ünitemiz ve bu yılda ihalesini yapıp faaliyete alacağımız 7 adet HİS-GES ünitemiz ve 1 adet HİS göletin yapımı da tamamlanmış olacak. Hamdolsun dağ başındaki çobanın ve hayvanlarında artık içilebilir temiz suyu var. Büyüktekören köyümüzde Süt Toplama Merkezimizin Kurulumunu sağladık. Sonbaharda süt alımlarına başlanacak inşallah. Yine Sarıçiçek, Çeltiksuyu ve İncesu köylerimizde de bu sene Süt Toplama Merkezleri kuruldu. Bu merkezler ile tüm ova köylerinin sütleri toplama merkezlerine getirilecek ve soğutulmuş halde sanayiye aktarılacak. İl genelinde yapımı tamamlanan 10 adet ve eskiden yapılan 23 adet Süt Toplama Merkezi de yine rehabilite edilmiştir. Toplamda 124 tonluk bir toplama kapasitesine ulaşılacak.” dedi.

 

“BUĞDAY TOHUMU İHTİYACI %50 HİBEYLE KARŞILANACAK”

Yılmaz, “İl ve İlçelerimizde dahil olmak üzere bu yıl 2022 yılı için yaklaşık 16.000 dekarlık tarım arazilerinin ekmeklik buğday tohumu ihtiyacı yüzde 50 hibeyle karşılanacak. Uzun yıllardır Bingöl Balımızın pazarlama sorunları vardı. 2021 yılında Tarım Kredi Kooperatifi tarafından üreticilerden 170 ton bal alımı gerçekleştirildi. Bu senede inşallah bal alım kriterlerine uyan 600 tonluk bal alımı gerçekleştirilecektir. Bingöl balımız böylece Türkiye genelindeki tüm Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde tüketiciye sunulacak. Ekilecek 16000 dekarlık buğday alanı ve 600 tonluk bal alımı ile yaklaşık 100 milyon TL Bingöl ekonomisine kazandırılmış olacak." şekline konuştu.

 

Program; Birlik Temsilcileri, muhtarlar ve bölge halkının sektörel ve bölgesel sorunları dile getirmeleri ve İngiltere'de Dünya birincisi olan Bingöl Balının hediye edilmesinin ardından sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum