Advert
as

BİNGÖL’DE TERCİH ORANI YÜZDE 99 OLARAK GERÇEKLEŞTİ

BİNGÖL’DE TERCİH ORANI YÜZDE 99 OLARAK GERÇEKLEŞTİ

15 Ağustos 2022 tarihinde açıklanan YKS sonuçlara göre Bingöl Üniversitesi’nin açtığı 4 bin 880 kontenjanın 4 bin 787’si doldu. Bu sonuçlarla Bingöl Üniversitesi’nin tercih oranı yüzde 99 olarak gerçekleşti.

 


 

Öğrencilerin merakla beklediği 2022 YKS sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesinde açılan 4 bin 880 kontenjanın 4 bin 787’sinin dolduğu bildirildi.

 

Yerleştirme sonuçlarına göre tüm fakülteler için açılan kontenjanlar dolarken Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi için açılan kontenjanların tam dolmadığı görüldü. Buna göre lisans bölümleri için belirlenen bin 880 kontenjanın bin 787’si dolmuş oldu. Bu sayılara Spor Bilimleri Fakültesi’nin özel yetenekle alacağı 120 kontenjan ekli değildir.

 

ÖN LİSANS BÖLÜMLERİNE 3 BİN 42 ÖĞRENCİ YERLEŞTİ

 

Yoğun ilgi gören ön lisans programlarının tamamı dolmuş oldu. 3 bin 42 kontenjanın verildiği ön lisans programlarının doluluk oranı yüzde 100 oldu.

 

Lisans ve ön lisans için ayrılan kontenjanların genel doluluk oranı ise yüzde 99 olarak gerçekleşti.

 

“BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ’Nİ TERCİH EDENLER MUTLU OLACAK”

 

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerimize Bingöl Üniversitesi ailesine hoş geldiniz. Bingöl Üniversitesi büyümeye devam ederek kalitesini ortaya koymaktadır. Fiziki ve akademik anlamda çok iyi bir altyapıya sahip olan üniversitemiz, modern bir kampüs, güzel bir sosyal yaşam alanı ile bilim ve kültür merkezidir. Her bölüm ve programımızdaki uygulama alanları çağın gereklerine göre dizayn edildi. Öğrencilerimizin mutlu olması için her türlü çabayı gösterme gayretindeyiz. Bizi tercih edenler her zaman mutlu olacaklar” dedi.

 

KAYITLAR 22 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

 

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre bir programa kayıt yapma hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri çevrimiçi olarak 22-24 Ağustos, herhangi bir nedenden dolayı internet üzerinden kayıt yaptıramayan adaylar, 25-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında üniversitemize şahsen başvurarak kayıtlarını yapabilirler. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum