Advert
as

FIRAT EDAŞ KAÇAK ELEKTRİK KULLANANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

FIRAT EDAŞ KAÇAK ELEKTRİK KULLANANLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Bingöl’de uzman ekipler ile kaçak elektrik kullananlara ve kullanmaya çalışanlara yönelik denetim gerçekleştirdi.


Bingöl’de 50 kişilik uzman ekip ile tüketicilerin tesisat ve sayaçlarındaki ölçü devrelerinde kontrollerini sürdüren Fırat EDAŞ; kaçak elektrik kullananlara, kullanmaya öncülük edenlere ve kamu malına zarar verenlere göz açtırmıyor.

 

Kurum tarafından yapılan açıklamada, Bingöl genelinde PLC sayaç yatırımı kapsamında, tüketicilerin kaçak kullanımının ve kamu zararının minimuma düşürülmesini hedefleyen ve bu yatırımı başarıya ulaşan şirketin saha ekipleri, PLC sayaca müdahale etmeyi kolaylaştıran korsan programlarla kaçak kullanıma başlandığını tespit etti. Fırat EDAŞ ekipleri, ilgili kişilerin delillerle birlikte suçüstü yakalayarak tutuklanmalarını sağladığını belirtildi.

 

Fırat EDAŞ, kaçak elektrik kullanmamaları konusunda tüketicilere bilgilendirmede bulundu.

 

KAÇAK ELEKTRİK KULLANANLARA 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI

 

Açıklamada, Kaçak elektrik tüketiminin gerçekleştirildiği tespit edilen tesisatlar için Elektrik Piyasası Tüketici Hizmet Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine istinaden enerji kesilerek kaçak tüketim faturaları düzenleniyor. Bununla birlikte, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesi halinde kaçak elektrik kullanan kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası kapsamında suç duyurusunda bulunabiliyor. Kaçak elektrik tüketimi kullanımının gerçekleştirilmesine yardım ettiği tespit edilen kişilere de cezai yaptırım uygulanıyor. İfadelerine yer verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum