Advert
as

SOLHAN’DA KONUT SIKINTISI!

SOLHAN’DA KONUT SIKINTISI!

Ekonomik sıkıntıların olduğu son dönemlerde gerek yeni yapıların inşa edilmemesi ve gerekse mevcut konutların kira artışından dolayı Solhan’da konut sıkıntısı yaşandığını belirten Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, bu sorunun çözümü için toplu konutların yapılmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.


 

Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, Solhan ilçesinde konut sıkıntısı yaşandığını belirtip yetkililerin ivedi olarak çözüm üretmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Son dönemlerde ekonomik sıkıntılardan dolayı ilçede yeni yapıların inşa edilmediğini belirten Bildik, şunları kaydetti: “Şirin ilçemiz Solhan’da büyük yatırımlar olmadığı gibi gelir kaynakları da istenilen düzeyde değildir. Kamu çalışanları dışındaki bir çoğu vatandaşımız ya ilçede yevmiye ile çalışmakta ya da ilçe dışında çalışma hayatını sürdürerek ilçede yaşayan ailesinin geçimini sağlamaktadır. Kendi arsalarını daire karşılığı verip daire sahibi olanlar olduğu gibi geçmiş yıllarda yapılan sitelerde kazançlarını koyup daire sahibi olanlar da çoktur ancak son dönemlerde yaşanana ekonomik sıkıntılardan dolayı yeni konutlar yeterince inşa edilmediği için gerek dışarıdan görevli olarak ilçeye gelenler ve gerekse yeni kurulan yuvalardan dolayı konut sıkıntısı meydana gelmiştir. Enflasyon ve bundan doğan sebeplerden dolayı yeteri konut olmayışından dolayı konut kiralarında da ciddi artışlar yaşanmıştır. Düzenli geliri olmayan vatandaşların artık kirada kalmaları imkansız hale gelmiştir. İlçede ekonomik düzeyi düşük olan vatandaşlarımızın barınmaları için sosyal konut yapılması ve ayrıca afet riski olup sağlıklı kullanılmayacak yapıların yerine yenisinin yapılması için kentsel dönüşüm veya toplu konut gibi imkanların Solhan’da hayata geçirilerek vatandaşların konut sahibi olması sağlanmalıdır. İlçede yeteri konut olmadığı için hem kiraların yükseleceği hem de vatandaşların kiralık dahi olsa konut bulmakta sıkıntı yaşayacağı görülmektedir. Yetkililerin bu hususu gündemlerine alıp ivedi olarak bir çözüm getirmeleri beklenmekteyiz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum