Advert
as

BİNGÖL’DE KYK YURTLARININ BAŞVURU KONTENJANLARI AÇILDI

BİNGÖL’DE KYK YURTLARININ BAŞVURU KONTENJANLARI AÇILDI

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı yurt başvuru ve kontenjan sayılarını açıkladı.


 

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasına az bir süre kala KYK yurtlarının durumuna ilişkin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce açıklama yapıldı.

 

İl Müdürlüğünce yapılan ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilerin barınma sorunlarının olmayacağının belirtildiği açıklamada, "2022-2023 eğitim öğretim yılında ilimizdeki erkek öğrenci yurt başvurularında 915 yatak için 884 başvuruyu aldık. Halen 31 boş yatak kontenjanımız bulunmaktadır. Kız öğrenci yurtlarında ise 1228 yatak kontenjanı için 1508 başvuru aldık. 280 kız öğrencimiz yedekte kalmıştır. Buna göre erkek öğrencilerimizde barınma ile ilgili herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Yedek kontenjanda bekleyen 280 kız öğrencinin de yurtlarımızda misafir öğrenci olarak barınmaları sağlanarak mağduriyet yaşatılmayacaktır. Öte yandan il müdürlüğümüze bağlı özel yurtlarımızda da 480 kapasite ile hizmet verilmeye devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum