Advert
as

HÜDA PAR İL BAŞKANI ALPAYA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

HÜDA PAR İL BAŞKANI ALPAYA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, merkez mahalle muhtarları ile istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.


Merkez Mahalle Muhtarları İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, özverili çalışmalarından dolayı tüm mahalle muhtarlarına teşekkür ederek muhtarların mahalle hizmetlerine ilişkin taleplerini gerekli yerlere iletilmek için gayretle çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

 

Mahalle muhtarlarının mahallelerine ilişkin yapılmasını istedikleri hizmetlere dair talep ve önerilerini dile getirdikleri toplantıda ayrıca mahallelerde yapılacak yeni çalışmalar hakkında karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

 

"MUHTAR DEMEK SADECE BİR MAHALLEDE RESMİ EVRAKLARA İMZA ATAN KİŞİ DEĞİLDİR”

Toplantıda konuşan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Albaya, Muhtarlık görevinin önemine değinerek, "Muhtar demek bir mahallede sadece resmi evraklara imza atan kişi değildir. Muhtar bir memleketin, orada yaşayan halkın birinci ağızdan ilk ve tek temsilcisidir. Halk ile iç içe olan muhtarlardan başka ikinci kişi yoktur. Sizin halk ile olan temasınız kadar ne bir kaymakam, ne bir belediye başkanı ve nede bir milletvekili halk ile bu kadar temasta bulunamaz. Dolayısıyla bana halkın birinci temsilcisi kimdir diye soracak olursanız, ben muhtarlar olduğunu söylerim. Onun için bugün burada Bingöl halkının bütün temsilcileri ile görüşüyoruz. Bu masada oturup konuşurken Bingöl halkının temsilcileriyle görüşüyoruz. Dolayısıyla bütün Bingöl halkıyla fikir alışverişi yapmış oluyoruz." dedi.

 

Alpaya, Muhtarlık makamının yerel yönetimlerin başladığı yer olduğunu belirterek kamu kuruluşları ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören muhtarlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Vatandaşların mahallelerindeki eksiklikleri, yapılmasını istedikleri hizmetleri ilk olarak mahalle muhtarlarına ilettiklerini ve muhtarların bu sorunun çözümü için çaba gösterdiğini ifade eden Alpaya, “Bizler de bu şehirdeki huzurun ve mutluluğun bir nebzede olsa elimizden gelen tüm imkanlarla, aynı zamanda vatandaşımızın sıkıntısını azaltarak yardım etmeliyiz. Bu konuda bize en üst seviyede yardımcı olacak, işimizi kolaylaştıracak olanlar muhtarlarımızdır” dedi.

 

Alpaya, muhtarların ilettiği talepleri tek tek not alarak bunların hazırlanacak olan bir çalışma programı çerçevesinde yerine getirip gerekli makamlara sunulacak açıklamalarında bulundu.

 

Toplantı, Mahalle muhtarlarının, İmar, elektrik, yol, su, güvenlik, eğitim ve sağlık konularında sorunlarını dile getirerek, sorunlarının çözümü için taleplerini iletmelerine müteakip sona erdi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum