Advert
as

VALİ EKİNCİ’NİN ‘İLKÖĞRETİM HAFTASI’ MESAJI

VALİ EKİNCİ’NİN ‘İLKÖĞRETİM HAFTASI’ MESAJI

Vali Kadir Ekinci, İlköğretim Haftası ve 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Vali Ekinci mesajında şu görüşlere yer verdi:”Hemen her alanda büyük rekabetlerin yaşandığı günümüz dünyasında, eğitime yatırım yaparak bilimsel ilerlemeyi sürekli kılan ve nitelikli insan gücüne sahip olan ülkelerin yenilikleri uzaktan izleyen değil, yönlendiren bir konuma yükselecekleri muhakkaktır. Bu nedenle, gelişmiş ülkeler arasında hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için eğitim kalitesini yükseltmek ve yaygınlaştırmak öncelikli hedeflerimiz arasında olmalıdır.

 

Genç nüfusu ile dikkat çeken ülkemizin yarınlarının daha aydınlık olması için en değerli varlığımız olan çocuklarımızın, gençlerimizin, dünyada yaşananları yorumlama becerisine sahip, aklı ve ahlakı önceleyen, bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarındaki gelişmelere duyarlı insanlar olmalarını amaçlamalıyız.

 

Eğitimi hayatın bir bölümüne değil tamamına yansıtabilen, araştıran, sorgulayan ve üretime katkıda bulunan bireylerden oluşan toplumlar, büyük kalkınma hamleleri yapmakta ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmaktadırlar.

 

Eğitim alanındaki hedefimiz, 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller' yetiştirmektir. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için eğitim sistemimizi globalleşen koşullar, toplumun beklentileri ve yarının dünyasının imkan ve gerekleri doğrultusunda değişime ve gelişime açık hale getirmemiz gerekmektedir.

 

Eğitim dünyası, idarecisi, velisi, öğretmeni, öğrencisi ile bir bütündür. Bu unsurlar birbirlerini sağlıklı bir şekilde tamamlarsa başarı kaçınılmaz olur. Bizlere düşen bu unsurların uyumunu sağlayarak bir dişlinin çarkları gibi mükemmel işler hale getirmek ve ülkemizi bilim ve teknolojide daha ileri taşımak, milletimizin ‘muasır medeniyetler seviyesi’ hedefini gerçekleştirmektir.

 

Bu kapsamda, bu şehrin evlatlarının en iyi eğitim koşullarına sahip olması için özellikle son yıllarda önemli adımlar atan Valiliğimiz, eğitim alanında eksikliklerimizin olduğu ve bunların giderilmesi için çaba göstermemiz gerektiği gerçeği ışığında yoğun çalışmalar yapmaktadır.

 

Toplumdaki tüm kesimlerin çocuklarımızın geleceği için ortaya konulan bu çabalara destek vermesi, eksikliklerin giderilmesi yolunda sürdürülen çalışmalara katkı sunması, yapıcı eleştiri ve önerilerde bulunması bir vatandaşlık görevidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm eğitim çalışanlarımız adına verimli geçmesini temenni ediyor, bilginin ve bilgeliğin hâkim olduğu bir toplum dileklerimle ‘İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum