Advert
as

YEŞİLOVA İMAM HATİP OKULUNDA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

YEŞİLOVA İMAM HATİP OKULUNDA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

2022 - 2023 Eğitim öğretim sezonu açılması nedeniyle Yeşilova İmam Hatip Ortaokulu’nda, ilköğretim haftası kutlandı.

İlçemizde ilköğretim haftası nedeniyle Yeşilova İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

Törene Kaymakam Muhammed Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Kurum amirleri, okul müdürleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Selamlama konuşmasını yapan Kaymakam Muhammed Çetin, 2022 - 2023 eğitim öğretim sezonunun hayırlara vesile olmasını dileyerek başarılar diledi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapan Okul Müdürü Yılmaz Şimşek, Her yıl ülkemizde okullarımızın açıldığı bu hafta ilköğretim haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta öğrenci veli ve öğretmenlerimizin kavuşma hasretinin bittiği, yerini okuma sevgisiyle yeşermeye başlayan yeni umutlara bırakıldığı bir haftadır. Ülkemin eğitim bahçelerine ülkemizin bahçıvanlarının elleriyle ülkemin yarınlarının tohumlarının serpilmeye başlandığı haftadır. Cennet vatan ülkemin dört bir yanında ilmin bilginin ve aydınlık yarınların meşalesinin yakılmaya başlandığı eğitim yuvaları olan okullarımızda öğrencilerimizdeki okuma aşkının ve heyecanın, sevgi şefkat bahçıvanları, kalem ve ruh mimarlarının elleriyle ilmek ilmek işlenmeye başladığı haftadır. Okul, sermayesi olan bilginin akıl tezgahında ilmin neferleri tarafından ince nakışlarla dokunduğu ve sosyal hayatta yansımasının olduğu bir merkezdir. 

Sevgili Öğrenciler; Gelecek, bizler için, ülkemiz için büyük idealleri, hayalleri içimizde beslediğimiz en büyük heyecanımızdır. Bu idealler, yarınlarımızı teslim edeceğimiz siz sevgili öğrencilerimizin omuzlarında yükselecektir. 

Değerli Veliler; Sizler, çocuğunuzun ilk mektebi olan, sağlıklı geleceği için sağlam temelin atılacağı, nezih, temiz ve iletişime açık bir ilişkinin yürütüleceği aile kurumunun öğretmenlerisiniz. Yeni eğitim metotlarının gereği olan, öğrenci öğretmen ve okulu merkeze alan daha verimli bir eğitim sisteminin yüklediği sorumlulukların farkında olarak okul ve öğretmenlerle sürekli iletişim içinde olmalı, çocuğunuzun daha verimli yetişeceği uygun okul-aile işbirliğine kurmalısınız. Öncelikle öğretmenlerimize bu eğitim yolculuğunda destek vermelisiniz. Unutmayın ki öğretmenler ancak sizin destek ve teşviklerinizle daha iyi yürüyecek ve önemli adımlar atacaktır. 

Değerli meslektaşlarım, eğitim hayatı şevkle aşkla ve duygularla çalışılacak ve heyecanla resmedilecek bir kompozisyon gibidir. Bu kompozisyonu nasıl hazırlacağınız ise sizin kendinize verdiğiniz güçle ve öğrencilerinizden aldığınız istek iştiyakla meydana çıkacak. 

Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış öğretmenlerime kutsal görevlerinde başarılar diliyorum. İlköğretim Haftamızı kutlarken, 2022-2023 eğitim öğretim yılının bütün yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize başarılar getirmesini, okulumuza, ilçemize ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. 

Program, İlköğretim Haftası ile ilgili slayt gösterimi, 8.sınıf öğrencilerinin 5. Sınıf öğrencilerine temsili hoş geldiniz çiçeği sunumu, Öğretmen Veli Tuğa İlkokulu öğrencilerinin ront gösterisi, özel eğitim sınıfı öğrencisi Mert Ak adlı öğrencinin ‘’İlköğretim Haftası’’ adlı şiiri okuması, 5. sınıf öğrencilerinin ‘’Gelecek Biziz’’ adlı oratoryo gösterisi, 8-A sınıfı öğrencilerinden Nisanur Tunç’un ‘’Sevgili Öğretmenim’’ şarkısını seslendirmesi, Edanur Çoban’ın ‘’Öğretmenim’’ adlı şiiri okuması, 7-A sınıfı öğrencilerinden Elifnur Yıldız’ın “Meşaleci” adlı şiiri okuması ve Halk eğitimi folklor ekibinin ‘’Halk Oyunları’’ gösterisi ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum