Advert
as

“PEYGAMBERİMİZİ ANLATMA PROBLEMİMİZ YOK, ANLAMA PROBLEMİMİZ VAR”

“PEYGAMBERİMİZİ ANLATMA PROBLEMİMİZ YOK, ANLAMA PROBLEMİMİZ VAR”

Bingöl İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle “Peygamberimiz, cami ve irşad” konulu konferans düzenlendi.

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Bingöl İl Müftülüğü, “Peygamberimiz, cami ve irşad” konulu konferans düzenledi. Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan konferans salonunda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Konferansta bir konuşma yapan Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emanullah Polat, Peygamber Efendimizi anmaktan ziyade anlamak gerektiğine vurgu yaptı. 

Peygamber Efendimizi anlatma probleminin olmadığını ancak anlama probleminin olduğunu belirten Polat, “Peygamberimizi anlamış olsaydık bugün toplumumuzun ve alemi İslam’ın hali böyle olmayacaktı.” dedi. Polat, camilerin irşad ile Allah’ı ve Resulullah’ı fertlere tanıtmak için hedefe giden araçlar olduğunu da vurguladı. 

“ALLAH’IN SENİ SEVMESİNİ İSTİYORSAN PEYGAMBERE TABİ OLMAK ZORUNDASIN” 

Hazreti Adem aleyhisselamdan itibaren gönderilen bütün peygamberlerin insanlığı tevhid çizgisinde tutmak için çabaladığını ifade eden Polat, “Kur’an-ı Kerim’de bizlere Peygamberimizin bir tebliğci olduğunu ve tebliğ vazifesiyle mükellef olduğunu söylüyor. Hazreti Peygambere tabi olmuşsan Allah seni sevecek. Eğer Allah’ın seni sevmesini istiyorsan Hazreti Muhammed aleyhisselama tabi olmak zorundasın. Hazreti Muhammed’e tabi olmuşsan Allah’ı sevmiş olursun. Aksi yalan olur. Onu ancak tanımakla tabi olmuş oluruz. Kur’an-ı Kerim bize bunu anlatıyor. Derler ki Peygamber Efendimizin hayatını mükemmel yazmaya çalışırsanız Kur’an-ı Kerim ortaya çıkar. Kur’an-ı Kerim’i ete kemiğe bürürseniz Hazreti Muhammed aleyhisselam ortaya çıkar.” dedi. 

“HAZRETİ MUHAMMED ALEYHİSSELAM ÖNDERİMİZDİR, O’NU TANIMAK ZORUNDAYIZ” 

Konuşmasının devamında Polat, “Hazreti Muhammed aleyhisselam bizim rehberimiz ve önderimizdir, biz onu tanımak zorundayız. Hazreti Muhammed aleyhisselamı tanımak için Kur’an-ı anlamak, Kur’an-ı anlamak için de Hazreti Muhammed aleyhisselamı tanımak lazım.” ifadelerini kullandı. 

“PEYGAMBERİMİZİ ANLAMIŞ OLSAYDIK TOPLUMUN HALİ BÖYLE OLMAZDI” 

“Peygamberimizi anlatma problemimiz yok ama anlama problemimiz var” diyen Polat, “Peygamberimizi anlamamışız, anlamış olsaydık bugün toplumun ve alem-i İslam’ın hali böyle olmazdı. Madde bağımlılığının yaşı ilkokul seviyesine düşmüş. Terkedilen çocuklar, kadınlar, öldürülen veya şiddet uygulanan kadınlar var. Hazreti Peygamberimizi anlamış olsaydık toplumun hali böyle olmazdı. Dünkü toplum kapkaranlık bir cahiliye toplumu olarak yaşıyordu, su gibi şarap içiyordu, zina ediyor ve leş yiyorlardı, kan içiyorlardı, birbirlerini öldürüyorlardı, hatta daha da ileriye giderek kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı ve Allah onlara peygamber aleyhisselamı gönderdi ve o toplum saadet toplumuna dönüştü.” açıklamasında bulundu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum