Advert
as

BİNGÖL’DE YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARI ANISINA RESİM SERGİSİ AÇILDI

BİNGÖL’DE YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARI ANISINA RESİM SERGİSİ AÇILDI

Diyarbakır’da 6-8 Ekim 2014 yılında ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken Kobane bahanesiyle başlatılan olaylarda vahşice şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına Bingöl Hür Gençlik tarafından İnönü Caddesinde resim sergisi açıldı.

6-8 Ekim 2014'te HDP/PKK'nin çağrısı üzerine sokağa çıkan yandaşları tarafından, Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Cumali Güneş ile birlikte Bingöl’de Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki hunharca katledilmişti.

Sergide Diyarbakır ve Bingöl’de şehit olanların fotoğrafları yer aldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği sergi, bir gün sürdü. Düzenlenen sergiyi ziyaret edenlerin hafızalarında 6-8 Ekim 2014'teki vahşet yeniden canlanmış oldu. Sergide ziyaretçilere şehitler ve yaşadıkları mazlumiyetler anlatıldı. 

Resim sergisi ile ilgili HÜR DAVA PARTİSİ Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Doğru ve stand görevlileri açıklamalarda bulundu. 

“SERGİMİZDE ŞEHİTLERİMİZİN YAŞADIKLARI SIKINTILARINI DİLE GETİRDİK” 

HÜR DAVA PARTİSİ Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Doğru, “HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları olarak 6/8 Ekim olaylarından ötürü şehit olan kardeşlerimizi anmak için burada resim sergisi ve stant kurduk. Sergimizde halkımıza şehit olan kardeşlerimizi anmak ve onların yaşadıkları sıkıntıları dile getirmeye çalıştık. Halkın ciddi manada teveccühü oldu, standımızda öğleden önce ve sonrası yoğunluk oluştu. Bu konuda bazı küçük çocuklar, gençler ve yaşlılarımızdan standımıza gelip soranlar oldu. Bazıları bilmiyorlardı. Bu konuda şehitlere rahmet dilediler.” ifadelerine yer verdi.

“BU ŞUURLA BU TOPRAKLARDA NİCE YASİNLER VE NİCE ŞEHİTLER BÜYÜMÜŞ OLACAKTIR”

 Stant görevlilerinden Murat Demir, “Bingöl Hür Gençlik olarak 6/8 Ekim’de şehit olan kardeşlerimiz için bir araya geldik. BU anlamlı gün için birkaç hususu dile getirmek istiyorum; Nasıl ki şubat ayı bir şehadet ayı ise bu ayda şehit edilen İslam’ın örnek şahsiyetleri ümmetin kanayan yarası noktasında bir şuur ve berekete vesile olmuşsa 6/8 Ekim olaylarında şehit olan kardeşlerimiz de önümüzde yaşanan zahiri bir kışın ve aynı zamanda manevi bir kışın da giderilmesinde kanalarının bereketli olabildiğini düşünüyorum. Onları sadece vahşi bir şekilde katledilmiş, iman eden bir avuç genç olarak görmememiz lazım. Onları bir yandan da şöyle görmeliyiz; Efendimiz aleyhisselamın hadisi şerifinde belirttiği gibi mağaraya sığınan o üç kişinin amallerini söyleyerek üzerlerine kapanan o kayayı ardına kadar açmalarıyla tıpkı bu şehitlerimizin de yaşadıkları bu kurban olayından sonra önümüzdeki çok büyük zorlukları aştıklarına inanıyorum. Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Bu şuur ve bilinçle bu topraklarda nice Yasinler ve nice şehitler büyümüş olacaktır.” şeklinde konuştu. 

 “MÜSLÜMANLARI KATLEDEN BU ALÇAK ZİHNİYETİ KINIYORUZ”

 Muhammed Yuşa Çetinkaya, “2014 yılında mürtet örgüt PKK’nin siyasi uzantısının emriyle sokaklara dökülen yandaşlarının sokakları savaş alanına ve kan gölüne çevirmesi sonucu Yasin Börü ve arkadaşları başta olmak üzere fakirlere kurban eti dağıtmak için sokaklara inenleri ve Türkiye’de Müslümanları katleden bu alçak zihniyeti kınıyoruz. Allah’ın laneti üzerlerine olsun.

 “ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”

 Stant görevlilerinden Ömer Faruk Ezer ise, “2014 yılında Yasin Börü ve altı arkadaşının şehadet yıl dönümü münasebetiyle bugün burada stant kurup sergi açtık. Halkın yoğun bir ilgisi vardı. Halktan bilmeyenlere bu konuyu anlattık. Bugün kardeşlerimizin şehadetini unutmadık, unutmayacağız. Bundan dolayı buradayız. Allah şehadetlerini kabul etsin.” dedi. (İLKHA)

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum