Advert
as

ABDULVAHAP SALCAN İSMİ YAŞATILMAYI HAK EDİYOR

ABDULVAHAP SALCAN İSMİ YAŞATILMAYI HAK EDİYOR

Eğitim Bir-Sen Solhan İlçe Temsilcisi Ferzende Açan, “Geçtiğimiz aylarda yakalandığı amansız hastalık sonucu vefat eden eğitimci Abdulvahap Hocamızın ismi en çok da görev yaptığı okullardan birinde yaşatılmayı hak ediyor.”dedi.

Geçtiğimiz aylarda vefat eden eğitimci Abdulvahap Salcan’ın isminin görev yaptığı okullardan birine verilmesi gerektiğini belirten Eğitim Bir-Sen Solhan İlçe Temsilcisi Ferzende Açan, onun güzel hatırasının yaşatılmasıyla ilgili olarak atılacak böyle güzel adımların, aynı zamanda da memleketimizde yetişen örnek şahsiyetlere verilen vefanın bir gereği olduğunu söyledi. 

Eğitim Bir Sen Solhan İlçe Temsilcisi Ferzende Açan yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz aylarda yakalandığı amansız hastalık sonucu vefat eden eğitimci Abdulvahap Salcan 30 yılı aşkın meslek hayatının neredeyse tamamına yakınını YİBO’larda geçirdi. 20 yıldan fazla çalışma koşullarının çok zor olduğu Yenibaşak  YİBO’da ve 8 yıl Solhan YİBO’da geçirdi. Malum YİBO’larda ilkokul 1. Sınıftan başlamak üzere 8. Sınıfa kadar öğrenciler barınmaktadır. Çoğu kişisel bakımını bile yapamayacak yaşta olan bu çocuklarımıza rahmetli Abdulvahap hocamız bir baba koruyuculuğu, anne şefkatiyle yaklaşmış, gece yarıları tek tek yatakları dolaşarak üstü açık olan çocukların üstünü örtmüş ve çoğu zaman hasta olanın başında sabahlamıştır. Kışın yoğun kar yağışından dolayı yollar kapandığında çocukların kahvaltısına yetiştirmek için ekmek torbasını sırtında taşımıştır. Bu uğurda defalarca hayati tehlikeler atlatmıştır. Yaptığımız okul ziyaretlerinde karşılaştığı öğrencilerine sarılıyor, bir anne şefkatiyle başlarını okşayarak “Bunlar benim çocuklarımdır.” Diyordu. Trafik kazası sonucu kaybettiğimiz rahmetli Hüseyin Artunç hocamız ve vatan şehidi Ersin Özyurt kardeşimizin ismi her gün yüzlerce kez anılıyor. Bu itibarla diyoruz ki; rahmetli Abdulvahap hocamızın ismi yaşatılmayı ve anılmayı hak ediyor. İsmi en çok da görev yaptığı okullardan birinde yaşatılmayı hak ediyor. Bu konuda bütün yetkilileri ve kamuoyunu rahmetli Abdulvahap Salcan ismini yaşatmaya davet ediyoruz. Bu vesile ile bir kez daha kendisine ALLAH’tan rahmet diliyor ve mekanı cennet olsun diyoruz.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum