Advert
as

GENÇ’TE GELENEKSEL KÜLTÜR VE SPOR ŞENLİKLERİ

GENÇ’TE GELENEKSEL KÜLTÜR VE SPOR ŞENLİKLERİ

Genç Kaymakamlığı ile Dünya Etnospor Konfederasyonunun destekleriyle Genç İlçesinde 'Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği' düzenlendi.

Genç’te 'Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği' Kaymakamlık ile Dünya Etnospor Konfederasyonunun destekleriyle düzenlendi.

Düzenlenen şenliğe Vali Kadir Ekinci, Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Genç Belediye Başkanı M. Zeki Dirik, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

"Genç Sensin" sloganıyla ilçenin Kent Meydanı'nda 5 gün süren şenlikte, her yaştan katılımcı okçuluk, mas güreşi, mangala, ok savaşları, kol kapama, 9 ve 3 taş, topaç ve ebru gibi spor ve sanat dallarıyla gönüllerince eğlendi. 

Etkinliğin ilk gününde çocuklar çeşitli oyunları eğitmenler tarafından öğrenerek eğlenme fırsatı buldu. 

Genç ilçesinde gerçekleştirilen etkinlik ile yok olmaya yüz tutmuş birçok sportif ve kültürel zenginliği çocuklar ve gençlik ile buluşturmayı amaçladıklarını belirten Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu,“Kıymetli hemşerilerim. Bugünümüz ve yarınımız olan çocuklarımız ve sevgili gençler. Bugün burada ‘Genç Sensin’ sloganı ile başlattığımız ‘Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği’mizde sizler ile bir arada olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. 5 gün sürecek olan bu etkinliğimizde yok olmaya yüz tutmuş, değerini görmemiş veya göz ardı edilmiş birçok kültürel zenginliğimizin çocuklarımız ve gençlerimiz ile buluşmasını amaçlıyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize kendi kültürümüzü, kendi sporumuzu tanıtmak ve sevdirmek için bu etkinliği düzenliyoruz. 5 gün boyunca okullarımız, ağırlıklı olarak misafirlerimiz olacak. 6 Bin öğrencimiz başta olmak üzere, ilimizdeki tüm misafirlerimizi bu alanda ağırlayacağız. Bu etkinlikte beklide ilk defa ok atan, mas güreşi müsabakalarına katılan veya topaç, dokuztaş gibi oyunları oynayan çocuklarımız bu alanda kendilerini bulacaktır. Bu vesile ile tarihi değerlerini bilen bir vücut oluşmasını sağlayacağız. Bugünden itibaren çocuklarımızın keyifli vakit geçireceği, herkesimin kendini bulacağı etkinlikler için herkesi Genç Kent Meydanına bekliyoruz. Bu etkinliğin hazırlanmasında bizlere katkı ve desteklerini esirgemeyen Dünya Etnospor Konfederasyonu başkanı Sayın Bilal Erdoğan Beyefendi başta olmak üzere, ekibine ve destek veren paydaşlara huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.”  dedi. 

Genç ilçesine ayrı bir hava katan şenlikte Vali Kadir Ekinci'de alandaki çeşitli oyunları oynadı ve program için emeği geçenlere teşekkür etti. 

Kültür ve Spor Şenliği, 14 Ekim'de sonra erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum