Advert
as

“MİLYONLARCA ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIK SINIRINI ALTINDA”

“MİLYONLARCA ASGARİ ÜCRETLİ AÇLIK SINIRINI ALTINDA”

Bingöl’de partisinin 2. Olağan Kongresine katılan Fatih Erbakan, “Bugün Türkiye’de 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 7 bin 240 lira oldu. Ülkemizde 5 bin 500 lira asgari ücret veriliyor, milyonlarca asgari ücretli açlık sınırının altında kalıyor.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Bingöl 2. Olağan Kongresine katıldı.  

Tek listeyle gidilen kongrede İl Başkanı Mahfuz Arslan, il başkanlığına yeniden seçildi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bingöl Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen kongrede konuştu. 

Bingöl’e gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Erbakan, “Erbakan hocamız, doğu batı ayrımı yapmadı, Türk Kürt ayrımı yapmadı. Bu millete hizmet aşkıyla mücadelesini yürüttü.” dedi. 

Milli Görüş hükümeti döneminde Bingöl, Diyarbakır, Adıyaman, Şırnak’ta üretime yönelik, istihdama yönelik 200’den fazla sanayi tesisinin temelinin atıldığını belirten Erbakan, “Bingöl’de temeli atılan çimento fabrikası da bunlardan bir tanesiydi. Bunların 70 tanesi ancak hizmete sokulabildi. Sonradan gelen hükümetler bunları akamete uğrattılar. Bu 70 tesisin önemli bir kısmı kapatıldı, yok edildi. Özellikle son 20 senede çok önemli bir kısmı satıldı, yok edildi.” diye konuştu. 

“ASGARİ ÜCRETLİ AÇ” 

Türkiye’de insanların büyük bölümünün açlık ve yoksullukla mücadele ettiğini ifade eden Erbakan,“Bugün Türkiye’de 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 7 bin 240 lira oldu. 7 bin 240 lira açlık sınırı olan bir ülkede 5 bin 500 lira asgari ücret veriliyor, milyonlarca asgari ücretli açlık sınırının altında kalıyor. Emekli maaşları bunun da altında, bunlarda aç. Bu hesapla halkın yüzde 45 aç durumda. Sadaka var, sosyal yardım var, akrabası erzak gönderiyor ve bu insanlar bir şekilde karnını doyuruyor ama geliri matematiksel olarak açlık sınırının altındadır.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum