Advert
as

İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN "GÖÇ YÖNETİMİ" KONULU SEMİNER

İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

​Bingöl İl Göç İdaresi Müdürlüğü, kamu çalışanlarının göç alanındaki bilgilerini arttırmak, göç yönetimi anlamında bugüne kadar yapılanlar, mevcut göç yönetimi ve sosyal uyum konularında bilgilendirme yapmak amacıyla İl Müftülüğünde seminer düzenledi.

İmamların, müezzinlerin ve kurum personelinin katılımı ile gerçekleştirilen seminerde İl Göç İdaresi Müdürü Akif Esen, göç yönetimi ile ilgili var olan yanlış algı ve bilgilerin giderilmesi amacıyla uygulanan politikaları anlattı.

Yabancılara yönelik olumsuz bir algı oluşturmak için medyadaki provokatif haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Esen, “Göç Yönetimi” başlığı altında; gettolaşmaya yönelik alınan tedbirler, sınır dışı işlemleri, sınır güvenliği için alınan tedbirler, uygulanan vize politikaları, yaşanabilecek sosyal gerilim olaylarında alınacak önlemler, gönüllü geri dönüş konularını anlattı.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Çalışma Grup Başkanı Handan Arda Elaldı, “Sosyal Uyum” faaliyetlerinde; doğru bilinen yanlışlar, yerelde uygulanan sosyal uyuma yönelik iyi uygulama örnekleri, yabancı düşmanlığı ile mücadele, medya ve sosyal medyada yer alan yanlış bilgilere yönelik yerelde alınacak tedbirler, okullarda sosyal uyumun arttırılması ve akran zorbalığı tedbirleri ve sosyal uyumun güçlendirilmesi için yapılabilecek faaliyetleri aktardı. Sunumların akabinde İl Göç İdaresi Müdürü Akif Esen katılımcıların sorularını cevapladı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum