Advert
as

FKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

FKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında Tunceli’de yapıldı.

Toplantıya Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Genel Meclis Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

 Toplantının açış konuşmasını yapan Dönem Başkanı Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan şunları söyledi: “Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2022 Yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Tunceli’de bir aradayız. Toplantımızın başında Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Değerli üyeler ve basın mensupları; Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini kendisinden teslim aldığım Malatya Valimiz Sayın Hulusi Şahin’e Ajansımıza ve bölgemize yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca yönetim kurulu üyesi olarak beraber çalıştığımız Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Mahmut Ayas’a katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve yapılan seçimler sonucu yönetim kurulumuzun yeni üyesi olarak göreve başlayan Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay’a da hoş geldiniz diyerek yeni görevinde başarılar diliyorum. 

Değerli üyeler ve basın mensupları; TRB1 Bölgesinde fetimin sağlanması amaçlı KOBİ’lere yönelik tasarlanan 20.000.000 TL bütçeli proje başına kullandırılabilecek kredi tutarının asgari 500.000 TL, azami 2.000.000 TL olduğu 2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı’nın değerlendirme süreçleri tamamlanmış olup başarılı bulunan projeleri toplantımızda değerlendireceğiz. Program sonuçlarının bölgemize ve illerimize hayırlı olmasını temenni ederim. Bugün; Ajansımız tarafından 2023 yılında uygulanacak destek programları ile Sonuç Odaklı Program faaliyetleri ve Ajans Yatırım Destek ve Tanıtım çalışmalarına yer verilen 2023 Yılı Taslak Çalışma Programına ve Taslak Bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız. 

2022/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi (BGUS) ve Bölge Planları; ulusal düzeyde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yerelde ise Kalkınma Ajansları koordinasyonunda hazırlanmaktadır. Bölge planı, ulusal düzeyde üretilen politika, plan ve stratejiler ile yerel düzeyde yürütülecek faaliyetler arasındaki ilişkiyi belirlemek ve bölgesel program ve projelere temel oluşturmak üzere hazırlanan strateji, koordinasyon ve yönlendirme belgesidir. Ajansımızca bölge illerimizde analiz çalışmaları ve yeni dönem için belirlenen çözüm önerilerine dair görüş paylaşımında bulunmak ve yeni program/proje önerileri geliştirmek üzere çalıştaylar düzenlenmiştir. Toplantımızda; 2024-2028 TRB1 Bölge Planı hazırlıkları kapsamında ilerlemeler görüşülecek olup bölge planı hazırlık sürecinde bölgede yer alan kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından tüm yerel aktörlerin Ajansımıza gerekli desteği vermesini bekliyoruz. Değerli üyeler ve basın mensupları toplantımızda ayrıca Ajansımızın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddeleri görüşülecek olup bazı idari konularla ilgili kararlar alacağız. Toplantımızın ve kararlarımızın Ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum