Advert
as

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ GÜNDOĞDU’NUN GÖREV SÜRESİ SONA ERDİ

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ GÜNDOĞDU’NUN GÖREV SÜRESİ SONA ERDİ

Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu görev süresinin sona ermesi nedeniyle veda mesajı yayımladı.

Görev süresinin sona ermesi nedeniyle veda mesajı yayımlayan Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, mesajında görev süresince yaptığı faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Gündoğdu mesajında, “Bingöl’de eğitim hayatına başlayıp, Ankara’da Tıp eğitimi aldıktan sonra evime yani Bingöl’e gelip 4 yıl boyunca Sağlık Ocağı Hekimliği, Acil Servis Hekimliği ve Aile Hekimliği görevlerini icra ettim. Uzmanlık eğitimi için bir süre daha ayrı kaldığım ilime geri dönüp 1 yıl İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştıktan sonra 12.01.2018 tarihinde Bingöl İl Sağlık Müdürü olarak atandım ve bugüne dek İl Sağlık Müdürü olarak görevimi icra ettim. Göreve başladığım ilk gün ilimizdeki bebek ölümleri oranlarını düşürmek, il dışı sevklerini azaltmak ve başta yeni Devlet Hastanesi olmak üzere tüm yatırımlara hız vermek öncelikli hedeflerim oldu. Bunun yanında vatandaşın derdi ile dertlenmek, mesai arkadaşlarımın sorunlarını çözmek benim için en büyük motivasyondu.” ifadelerine yer verdi. 

Gündoğdu, “İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığım yaklaşık 5 yıl içerisinde verilen eğitim ve sağlık alt yapısındaki iyileştirmeler neticesinde Bebek Ölümleri Oranlarını, Doğu Anadolu ve Türkiye ortalamasının altına düşürebildik. Bunun yanı sıra ilimizdeki tıbbı cihaz eksikliklerinin giderilmesi ve ilimize yapılan hekim atamaları ile mevcut branşlarda artışa gidip ilk defa görev yapacak branşlarda ise (özellikle Bingöl Devlet Hastanesi Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Nefroloji, Onkoloji, Romatoloji, Yoğun Bakım yan dal uzmanları ve Kadın Doğum Hastanesi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı) atamalar gerçekleştirdik. Bu sayede ilimizde hekim ve tıbbi cihaz eksikliğinden kaynaklı olarak il dışına sevk olan vatandaşların sayılarında belirgin bir azalma gerçekleşti.” dedi.

Hastane hizmetleri konusunda da açıklamalarda bulunan Gündoğdu, “Göreve başladığım zaman 150+100 yatak kapasiteli Kadın Doğum Hastanesi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi + Bingöl Devlet Hastanesi Ek Bina projesini revize ederek 500 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi projesine dönüştürdük. Revizyon çalışmalarında desteklerinden ötürü Sn. Cevdet Yılmaz ve dönemin Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Zeki Korkutata’ya şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 22.000 m2 üzerinde yapımı planlanan hastane arazisinin yetersiz geleceğini ön görüp, dönemin İl Valisi Sn. Ali Mantı, Çevre Şehircilik il Müdürü Sn. Abdulkadir Arslanboğa, Kızılay Bingöl Şube Başkanı Sn. Fevzi Kaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Sn. Burhan Bahadır’ın destekleri ile arazi alanını 35.000 m2’ye çıkardık. Proje çalışması tamamlanıp ilk defa 27.12.2021 tarihinde gerçekleşen 500 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi yapım ihalesi fiyat yüksekliğinden dolayı sonuçlanmamış olup, yakın zamanda tekrar ihaleye çıkması ve onaylanması koşuluyla hızlıca inşaatına başlanacağını temenni ediyorum. Önümüzdeki yıllarda yeni hastane binamızın bitmesi ile de ilimizde Eğitim ve Araştırma Hastanesi alt yapısı tamamlanmış olacaktır.” ifadelerini kaydetti.

Pandemi dönemindeki çalışmalarına da vurgu yapa Gündoğdu, “Yaklaşık 3 yıldır mücadele ettiğimiz Pandemide her bir sağlık çalışanı üzerine düşen vazifeyi ziyadesiyle yerine getirmiştir. Bu zorlu ve ölümcül dönemde maalesef insanların canı dedikleri yakınlarından uzak durduğu, bazılarının bakımlarını dahi yapmadığı veya yapmak istemediği anda sağlık çalışanlarımız her bir hastamıza hiç çekinmeden gerekli tedavi ve bakımı vermiştir. Umarım bir daha böyle bir salgını yaşamayız ancak şunu biliyorum ki yaşayacak olsak dahi sağlık çalışanlarımız tekrar tekrar üzerlerine düşen vazifeyi hakkıyla her seferinde yerine getireceklerdir. Bu olağanüstü süreçte görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür etmek istiyorum. Dünyanın ve ülkemizin son 5 yılda içinde bulunduğu ekonomik krizler ve pandemi nedeniyle zor süreçlerden geçmesi, şüphesiz ilimizi ve kurumumuzu da olumsuz anlamda etkilemiştir. Ancak böyle zorlu bir dönemde olmamıza rağmen sağlık yatırımları ve gereksinim duyulan tıbbi cihazların temini noktasında ilimizin altın dönemini yaşadığı söylenebilir. İlimiz genelinde tüm vatandaşlarımızın hak ettiği hizmeti almaları ve hizmet kalitesinin artırılması için çok büyük bir gayret ortaya konulmuştur.” ifadelerine yer verdi.

Gündoğdu mesajında son olarak, “Göreve başladığım ilk günden itibaren mesai arkadaşlarım ile sağlık hizmetinin kesintisiz bir şekilde verilebilmesi için gecemizi gündüzümüze kattık. Bu süreçte önümüze çıkan tüm engelleri vatandaşımızın hak ettiği sağlık hizmetini alabilmesi için birer birer aştık. Kamu malının etkin ve verimli kullanılması için vicdani ve hukuki hiçbir kuralı göz ardı etmedik. Bu minvalde gönül rahatlığıyla vatandaşın hakkını vatandaşımıza teslim ettik. Yaklaşık 5 yıldır sağlık hizmetinin kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde sunumunu sağlayan tüm mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkürlerimi sunarım. Vatandaşlarımızın; ilimizde sağlık alanında sunulan hizmet kalitesinin ve bu süreçte kat edilen mesafenin en yakın şahitleri olduklarını biliyorum ve elde edilen her bir başarının gönüllere hitap etmesinin vermiş olduğu memnuniyet ve gururla görev süremin sonuna geldiğimi belirterek, saygılarımı sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum