Advert
as

Solmaz'a TÜBİTAK Teşvik Ödülü

Solmaz'a TÜBİTAK Teşvik Ödülü

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Solmaz, TÜBİTAK Teşvik Ödülü aldı.

 

Doç. Dr. Solmaz’a ödülü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende verildi.

Bu yıl 50. si düzenlenen TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ramazan Solmaz, Türkiye’nin en prestijli bilim ödülü olarak kabul edilen ve Türkiye’de bilimin Nobeli olarak görülen TÜBİTAK ödülünü ilk defa Bingöl’e kazandırdı.

Temel Bilimler alanında bu yıl toplam 4 kişinin layık görüldüğü teşvik ödülü Doç. Dr. Solmaz’a ,   ‘Elektrokimya/malzeme/enerji alanında, korozyon, yenilenebilir enerji kaynakları ve malzeme teknolojisi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları’ nedeniyle verildi.

Doç. Dr. Solmaz  ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende, YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç’tan aldı. Doç. Dr. Solmaz, ödül törenine Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş ve ailesi ile birlikte katıldı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Doç. Dr. Ramazan Solmaz’ı tebrik ederek; “Üniversitemize, ilimize ve bilim dünyasına yapmış olduğu önemli katkılarından dolayı kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Yeni kurulan üniversiteler arasında bir ilk

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da İstanbul ve Ankara’da bulunan üniversitelerin ağırlığını koyduğu ödül töreninde, bu yıl Ankara ve İstanbul üniversiteleri dışında Bingöl Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Ege Üniversitesi akademisyenleri de ödül aldı.

 

2006 yılı ve sonrasında kurulan üniversiteler içerisinde ise, Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi bu ödülü ilk defa alarak son derece önemli bir başarıya imza attı. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum