Advert
as

Bingöl Üniversitesine Uluslararası Öğrenciler Kabul Edildi

Bingöl Üniversitesine Uluslararası Öğrenciler Kabul Edildi

Bingöl Üniversitesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı uluslararası öğrenci başvuru değerlendirme sonuçları açıklandı.

 Bingöl Üniversitesi’ne başvuran uluslararası öğrencilerden 87’sinin başvurusu kabul edildi.

 

Bingöl Üniversitesi yurt içi tercih sonuçlarını beklerken, uluslararası başvuru değerlendirme sonuçlarını açıkladı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için başvuran 273 uluslararası öğrenciden 87 kişinin başvurusu kabul edildi.

 

Özellikle İlahiyat, Sağlık ve İngiliz Dili alanlarının tercih edildiği başvurularda tercih edilen bölümler de şekillendi.

 

Başvurular arasında Fen Edebiyat Fakültesi bölümlerinden 4’ü Felsefeye, 7’si İngiliz Dili ve Edebiyatı, 2’si Kürt Dili ve Edebiyatı, 3’ü Moleküler Biyoloji ve Genetik, 6’sı Türk Dili ve Edebiyatı, 1 kişi de Zaza Dili ve Edebiyatına kabul edildi.

 

Genç MYO’ya başvuranlardan 2’si Bilgisayar Programcılığı, 2’si Çocuk Gelişimi, 2’si de Elektrik bölümüne kabul edildi.

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için ise 6’sı İktisat, 3’ü de İşletme olmak üzere 9 öğrenci kabul edildi.

 

9 öğrenci İlahiyat Fakültesine kabul edilirken; 10’u Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, 10’u Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği, 3’ü Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi, 4’ü Sağlık Hizmetleri MYO Fizyoterapi, 3’ü Sağlık Hizmetleri MYO Patoloji Lab. Teknikleri, 2’si Sağlık Hizmetleri MYO Sağlık Kurumları İşletmeciliği, 2’si Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Dok. ve Sekreterlik, 3’ü Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, 1 kişi de Solhan SHMYO Çocuk Gelişimi bölümüne kabul edildi. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümüne ise 2 kişi kabul edildi.

 

 

Kayıt yapmaya hak kazananlardan ilk sırada Türkmenistan uyruklu 25 öğrenci yer alırken, diğer öğrencilerin 16’sı Afganistan, 2’si Almanya, 8’i Azerbaycan, 3’ü İran, 13’ü Somali, 4’ü Suriye, 7’si yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşı, 3’ü de Yemen’den kabul edildi. Gana, Benin, Karadağ, Kazakistan, Rusya ve Irak’tan da 1’er kişi yer aldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum