Advert
as

VALİ EKİNCİ, ADAKLI’DA CAMİİ AÇILIŞINA KATILDI

VALİ EKİNCİ, ADAKLI’DA CAMİİ AÇILIŞINA KATILDI

Vatandaşla buluşma programları kapsamında ilçeleri ziyaret eden Vali Kadir Ekinci, Adaklı ve Kiğı ilçelerinde bir dizi açılış törenlerine katıldı. Akabinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Vali Kadir Ekinci, vatandaşla buluşma programları kapsamında Adaklı ve Kiğı ilçelerinde bir dizi açılış törenlerinin ardından esnaf ziyareti yaptı. 

Adaklı’da Kaymakam Burak Bozkurt Gürses ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Ekinci, önce Hükümet Konağını ziyareti etti. Burada Kaymakam Gürses’ten ilçe hakkında brifing alan Vali Ekinci daha sonra birimleri ziyaret ederek çalışanlara kolaylıklar diledi. 

Vali Ekinci’nin Adaklı İlçesi programı esnaf ziyareti ile devam etti. Adaklı esnafını işyerlerinde ziyaret eden Vali Ekinci, esnafımıza ‘hayırlı ve bereketli alış veriş’ dileklerinde bulundu. 

"TÜM CAMİLERİ KABE-İ ŞERİF'İN BİRER ŞUBESİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Merkez Ulu Camii açılış törenine katılan Valimiz Kadir Ekinci şunları söyledi: “Bugün Adaklı ilçemizde yapılan Ulu Cami’nin açılışı için bir aradayız. Öncelikle, böylesine hayırlı bir açılışı nasip ettiği için yüce rabbimize şükürler olsun. Bu münasebetle hakikaten mutluyuz, mesut ve bahtiyarız. Mutluyuz, çünkü bizler tüm camileri Kabe-i Şerif’in birer şubesi olarak görüyoruz. Mesut ve bahtiyarız, çünkü bugün açılışını yapacağımız bu ibadethane, günde 5 vakit ezanı şeriflerle bizleri ibadete davet edecek. Malumunuz olduğu üzere, camilerimiz aynı zamanda, milletimizin yerleştiği coğrafyalara vurduğu ölümsüz mühürleridir. Peygamber efendimiz Medine’ye hicret ettiğinde nasıl ilk işi bir mescid inşa etmek olduysa, bizim milletimiz de hamdolsun gittiği yerlerde ilk önce cami inşa ederek, hayatı, camiden başlayan ve cami etrafında şekillenen bir örnekliğe dönüştürmüştür. Bizim için camiler sadece ibadet edilen yerler değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştiği eğitim mekanları, istişare alanlarıdır. Onun için camilerimizi ve fonksiyonlarını ziyadesiyle önemsiyoruz. Ben bu vesileyle, cami yapım süreçlerinde maddi ve manevi olarak emek vermiş tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu değerli eser için Allah hepinizden razı olsun. İnşallah safiyane duygularla inşa edilen bu camilerde geleceğimizi teslim edeceğimiz pırıl pırıl gençler yetişecektir. Allah, huzur içinde yaptığımız bu camide huzur içerisinde ibadet etmeyi de nasip etsin. Sözlerime son verirken, Ulu Caminin Adaklı ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi. 

Vali Ekinci, son olarak ilçe merkezinde hizmete sunulan ‘İlçe Jandarma Komutanlığı Yeni Hizmet Binası’nın açılış törenine katıldı. 

İlçe ziyaretleri kapsamında ikinci olarak Kiğı İlçesine giden Vali Ekinci, Kaymakam Gökay İçen ve ilçe protokolünce karşılandı. 

Kaymakamlık ziyareti sonrası ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Vali Ekinci, esnaflara 'hayırlı işler ve bol kazançlar' temennisinde bulundu. Vali Ekinci, ziyaretlerde karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti, sorun ve talepleri dinledi. (Haber/Nihat KANAT)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum