Advert
as

“SOLHAN’DAKİ YOL ÇALIŞMASINDA EMNİYET VE PARK ŞERİDİNİN OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK”

“SOLHAN’DAKİ YOL ÇALIŞMASINDA EMNİYET VE PARK ŞERİDİNİN OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK”

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindekiler, Solhan’da bir dizi temas ve ziyaretlerde bulundu. İlçemizdeki yol yenileme çalışmasında emniyet ve park şeridinin olmaması ile Diyanet Vakfı’na ait ilçede bulunan iş yerlerine yüzde 71 zam oranının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilçemize gelen HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya, Solhan Haber Gazetemize Solhan ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

“EMNİYET VE PARK ŞERİDİNİN OLMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK”

Yol çalışmasında emniyet ve park şeridinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Başkan Alpaya, İlçe merkezinden geçen ve bu sonbaharda BSK asfalt yapılan şehirler arası D300 karayolundaki yol yenileme, orta refüj ve kaldırım çalışmasının 20 bin nüfuslu bir ilçenin ihtiyacı olan yol güvenlik ve park şeridi ile bağlantı yolları ve kavşakların düşünülmeden yapıldığını yol projesinin neredeyse tamamen çevre yolu statüsünde yapıldığını esnaf ve ilçe sakinlerinin ciddi tepkisine sebep olduğunu vurguladı. 

 Alpaya,”Dinlediğimiz esnaf, yolun şehir geçişinin BSK asfalt yapılması güzel ve yapılması gereken bir hizmet ama bu hizmet yapılırken sanki tamamen maliyetten kaçarak güvenlik ve park şeridi düşünülmemiş. Şehir içinde bir kavşak yapılmış. Belediye kavşağı iptal edilmiş. Bir yangın afetinde itfaiye aracının çıkışı bile düşünülmemiş maden bunları yapmayacaktınız o zaman ilçenin güneyinden doğu batı güzergahı olarak yeni bir çevre yolu yapılmasını HÜDA PAR olarak önermekteyiz.” diye konuştu. 

“YÜZDE 71 ZAM ORANI KABUL EDİLEMEZ”

Diyanet Vakfı’nın gerek Bingöl’de gerekse Solhan’da işyerlerine yapacağı yüzde 71 zam oranının kabul edilemez olduğunu belirten Alpaya, Ulu Cami esnafını ziyaret ederken ekonomik kriz içinde bulunan esnafın kiracısı olduğu vakıf tarafından kiralara yüzde 71 oranında yeni yılda zam yapılacağına dair ihtar edildiği bunu iş yapamayan esnaf için ciddi bir yük getireceği devletin kira artışı için belirlediği yüzde 25 artış oranına vakfın ve devletin resmi kurumlarının uyması gerektiğini vurguladı. 

“ARAKONAK BELDESİNE DOĞALGAZ VERİLMELİ”

Arakonak Belediyesini de ziyaret eden Alpaya, Belde halkının sorun sıkıntılarını dinlediğini hizmetlerinden ve borçsuz belediye olmasından dolayı Belediye Başkanı Mustafa Döner’e teşekkürlerini ileterek en kısa zamanda Arakonak Belediyesine depolama yöntemiyle doğalgaz verilmesini HÜDA PAR olarak istediklerini örnek olarak Karakoçan, Sarıcan beldesine depolama yöntemiyle doğalgaz verildiğini dile getirdi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum