Advert
as

DİYANET VAKFI’NDAN ESNAFA YÜZDE 71 ZAM!

DİYANET VAKFI’NDAN ESNAFA YÜZDE 71 ZAM!

Diyanet Vakfı Solhan Şubesi, işyerleri için 2023 yılı kira artış miktarının yüzde 71 olduğunu bildirdi. Esnaflar, kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundular. İlçe Müftüsü Toprak, zammın genel merkez tarafından belirlendiğini söyledi.

Solhan Diyanet Vakfı, 2023 yılına ait kiralara tek seferde yüzde 71 zam yaparak Ulu Camii Pasajındaki esnafı şoka uğrattı.

Yapılan zammında devletin belirlediği üst sınırların neredeyse üç katı olduğunu belirten Diyanet Vakfına ait kiracısı esnaflar; “Diyanet'ten beklenen, ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak kiralara bu yıl yüzde 25 yapılmasıydı. Ama yüzde 71 zam yapıldığını gördük. Bu doğru bir yaklaşım değil. Hiç olmazsa yüzde 25 sınırına uyulmasını beklerdik. Bu kararın gözden geçirilmesini ve zam oranının biz işletmeleri zora sokmadan belirlenmesini istiyoruz.” dediler. 

Yüzde 71'lik zam oranıyla ilgili görüşünü açıklayan İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak, zammın Diyanet Vakfı Genel Merkezince belirlendiğini, kendilerinin de bunu tebliğ ettiklerini ifade etti. (Haber Merkezi)

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum