Advert
as

ÇİFTÇİLERE SÜT SAĞIM MAKİNASI DAĞITILDI

ÇİFTÇİLERE SÜT SAĞIM MAKİNASI DAĞITILDI

Bingöl’de Tarım ve Orman Bakanlığı ve diğer kuruluşların desteği ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerine süt sağım makinası dağıtımı yapıldı.

Bingöl’de süt sığırı yetiştiriciliği yapan çiftçilerin, süt sağımını daha verimli, hijyenik ve modern bir şekilde yapmalarını sağlamak, hastalık riskinin minimum seviyeye çekilerek kaliteli bir süt üretimi meydana getirmek amacıyla uygulanan “Süt Sığırcılığı Altyapısının Güçlendirilmesi ve Süt Hijyeninin Arttırılması Projesi” kapsamında Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye 223 çiftçiye süt sağım makinası dağıtımı yapıldı. 

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen süt sağım makinaları dağıtım töreninde konuşan Vali Kadir Ekinci konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

“ÇİFTÇİYE TOPLAMDA 100 MİLYON LİRALIK DESTEK SAĞLANDI”

Vali ekinci, “2022 yılında Bingöl’de, Tarım ve Orman Bakanlığı ile diğer kuruluşların fonladığı projelerle; Bitkisel üretime 20 Milyon TL, Hayvancılığa 53 Milyon TL, çeşitli proje ve yatırımlara da 20,6 Milyon TL olmak üzere toplam 93,6 Milyon TL destek ve hibe verilmiştir. Tabi bu ödemeler devam ettiği için 2023 yılı başlarında netleşecek olan 2022 yılı destekleme ve hibe tutarının 100 Milyon TL’nin üzerine çıkacağını değerlendirmekteyiz. Bu rakam, ilimiz için son 20 yılda tarıma verilmiş en büyük destek olacaktır. “ifadelerini kullandı. 

Ekinci sözlerine şöyle devam etti:“Bu destek ve hibeler kapsamında ilimizin özellikle süt sığırcılığı altyapısını güçlendirmek amacıyla son dört yılda çeşitli projeler uyguladık. Bu çerçevede;

-Silajlık mısır üretimini son 4 yılda 17 Bin tondan 88 Bin tona çıkardık.

-Fırat Kalkınma Ajansının desteği ile “Bingöl Süt Sığırcılığı Fizibilite Raporu”nu hazırladık.

-Önceki yıllarda yapılmış ancak atıl durumda olan süt toplama merkezlerinin bakım ve onarımını gerçekleştirerek süt toplama kapasitesi 104 ton olan 22 adet süt toplama merkezini faaliyete geçirdik.

-Yine Fırat Kalkınma Ajansı desteği ile 2022 yılı içinde, süt toplama kapasitesi 23 ton olan 10 adet süt toplama merkezinin kurulumunu tamamladık. İnşallah önümüzdeki aylarda bu merkezlerin açılışını gerçekleştireceğiz.

-Ayrıca, 2021 yılında İl Özel İdaresi hibe destekli 42 adet 500 litrelik süt soğutma tankını yetiştiricilerimize teslim ettik.

-Önceki yıllarda hibeli olarak dağıtmış olduğumuz 423 adet süt sağım makinasına ilaveten bugün 223 yetiştiricimize %75 hibeyle toplam 223 adet süt sağım makinasının dağıtımını gerçekleştirdik hamdolsun.

Yeni makinaların ilimize ve üreticimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İlimizin süt sığırcılığı altyapısını güçlendirmek ve üreticilerimizi desteklemek için gerçekleştirdiğimiz yatırım ve destekler bundan sonra da artarak devam edecektir.” Dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum