Advert
as

TAVZ-DER’DEN 12’NCİ BAŞARI ÖDÜLLERİ TÖRENİ

TAVZ-DER’DEN 12’NCİ BAŞARI ÖDÜLLERİ TÖRENİ

Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneğince gelenekselleştirilen ‘Bingöl Başarı Ödülleri Gecesi’nin 12'ncisi gerçekleştirildi. Törende yılın başarılı kişi ve kurumlarına ödülleri takdim edildi.

Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneğince gelenekselleştirilen 'Bingöl Başarı ödülleri Gecesi' etkinliklerinin 12'ncisi duygusal anlara sahne oldu. Yılın en anlamlı ve geceye damgasını vuran ödül ise 23 Temmuz 2022'de Bingöl'ün Genç ilçesinde bulunan Murat nehrinde boğulmak üzere olan bir kız çocuğunu kurtardıktan sonra akıntıya kapılan Aydın Tutkal anısına verilen ödül oldu. 

Moderatörlüğünü Ferhat Güzel'in yaptığı program Sadullah Turan'ın Kuran tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşması Tavz-Der Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Araç tarafından yapıldı. 

Dernek Başkanı Araç, "Sivil toplum örgütlerinin gönüldaşları toplumun öncü neferleridirler. Bu vazifelerini yaparken gönül dünyasında yer edinecek güzel işler yaparlar. Bizler de elimizden geldikçe gönül dünyamızdaki güzellikleri sizlerle paylaşmak isteriz. Hazreti Ali bir sözünde, 'İyilik yapanların iyiliklerini övün ki iyiler çoğalsın.' Gecemizin ana teması da bu olsa gerek. Bizler de bu akşam iyilik ve güzelliklerin mimarlarını ödüllendirmek için bir arada bulunmaktayız. Allah çabalarımızı bereketli kılsın ve her daim hakkı düşünen ve hakkı söyleyen insanlardan eylesin." şeklinde konuştu. 

Programda bir kız çocuğunu nehirden kurtararak Murat nehrinde akıntıya kapılan merhum Aydın Tutkal'ın faaliyet gösterdiği Genç İçin Bir Saat Derneğinin başkanı Anıl Korkut da söz aldı. Korkut, "Genç İçin Bir saat Derneği olarak 2022 yılındaki en büyük kötü hadisemiz arkadaşımız Aydın Tutkal'ı kaybetmekti. Onun haricinde dernek faaliyetlerimiz başarılı bir şekilde geçti. 2023 yılında ise daha hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizi bu gecede bu ödüle layık gören Tavz-Der'e teşekkür ediyorum, kusura bakmayın arkadaşımızı kaybettiğimiz için duygusal bir haldeyiz." diyerek sözlerine son verdi. 

Programda söz alan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Bingöl'ümüzün kadim değerlerine hizmet eden herkese çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Tavz-Derneği ve iş adamlarına Bingöl'e olan katkılarında dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Gecede söz alan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise, "Gerek kurumsal gerek kişisel anlamda başarılar topluma hizmet anlamına geliyor. İnanıyoruz ki insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir, iyilik yapandır, hayırlı işler peşinde koşandır. Bu anlamda burada ödül alan bütün kardeşlerimizi, kişileri ve kurumları canı gönülden tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Taş üstüne taş koyan, millete hizmet eden herkes takdire layıktır, biz de elimizden geldikçe toplum olarak bunu yapmalıyız. Tavz-Der'e bu geleneğimizi bizlere hatırlattığı için, ihya ettiği için ve yaşattığı için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Programda bazı kategorilerde yılın başarılı kişi ve kurumlarına ödülleri takdim edildi.                                                    -Yılın kamu kurumu ödülü Bingöl Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği adına Enes Üçgül'e verildi.

-Yılın girişimcisi ödülü Perdesan Tekstil yönetim kurulu başkanı Murat Öztürk'e verildi.

-Yılın spor ödülü Bocce sporu ile dünya şampiyonu olan Bingöllü Eda Sayak'a verildi.

- Yılın Sivil Toplum Örgütü ödülü olarak Genç'te Murat Nehri'nde boğulmak üzere olan bir kız çocuğunu kurtarmak için nehre atlayarak kızı kurtardıktan sonra akıntıya kapılıp kaybolan ve sonrasında cansız bedenine ulaşılan merhum Aydın Tutkal anısına Genç İçin Bir Saat Derneğine verilmiştir. Ödülü dernek adına Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Korkut'a verildi.

-Yılın üretici ödülü, Bingöl balını dünyaya tanıtan Zeki Çiftçi adına oğlu Sedat Çiftçi'ye verildi.

-Yılın Eğitim ödülü eğitimci Erhan Göçer'e verildi.

-Tavz-Der Onur Ödülü, Mehmet Emin Düşen'e verildi.

-Tavz-Der Teşekkür Ödülleri ise Metin Kurtaran, Necmettin Canlı, İsmet Tunç, Şahin Tezel, Saim Turan ve Mehmet Gül’e verildi. 

Program, Bingöl'ün yöresel yemeklerinden zervet ikramı sonrası sona erdi. (Haber/Nihat KANAT)

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum