Advert
as

2023 YILI HAC ÖN KAYITLARI BAŞLADI

2023 YILI HAC ÖN KAYITLARI BAŞLADI

2023 yılı Hac kaydı ve güncelleme işlemleri başladı. Hac kayıtları 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılacak.

Solhan İlçe Müftülüğünden yapılan bilgilendirmede, 2023 yılında Hac için ilk defa kayıt yaptıracak veya kayıtlarını güncelleyeceklerin işlemlerini 5-26 Ocak tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabilecekleri bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklama,“ Vatandaşlarımız devlet veya katılım bankalarından birinden internet bankacılığı yoluyla veya şahsen giderek; bir defaya mahsus 250 lira yatıracak. Hac ön kayıtları 05 - 26 Ocak tarihleri arasında aşağıdaki e- Devlet linki üzerinden yapılacak. https://www.turkiye.gov.tr/diyanet-isleri-hac-islemleri Önceki yıllarda kaydı bulunan vatandaşlarımızın kayıtları 5 Ocak günü otomatik yenilenecek. Kaydı Başkanlıkça yenilenen hacı adaylarımız kuraya gireceği; il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir. Hacı adaylarımız e-Devlet üzerinden oda tercihli veya otel konaklama türlerinden birini tercih edebileceklerdir. Kura birlikteliğine dair değişiklik talepleri ile ilgili olarak hac kura katsayıları aynı olan kişilerin e-Devlet sistemi üzerinden, kura katsayıları farklı yıllara ait olan kişilerin ise iş ve işlemleri ilçe müftülüğünde 05-26 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Yapılacak tercihlerin bağlayıcı olacağı ve daha sonra konaklama türü değişikliklerine izin verilmeyeceğinden, müracaat edenlerin konaklama türleri hakkında tercihlerini doğru bir şekilde yapmaları çok önemlidir. Detaylı bilgi için Başkanlığımız Hac ve Umre Genel Müdürlüğü, hac.gov.tr adresinden ve 0850 260 1313 çağrı merkezimizden veya ilçe müftülüğümüzden bilgi alınabilir."denildi. (Haber/Nihat KANAT)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum