Advert
as

SOLHANLI BERBERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

SOLHANLI BERBERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Hemşehrimiz Erkan İşeri, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz tıraş yapıyor. Bingöl Uydukent Mahallesi'nde berber olan Erkan İşeri, yaptığı uygulamayla takdir topluyor.

Bingöl Uydukent Mahallesi'nde berber olan Hemşehrimiz Erkan İşeri, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşları yaklaşık 2 yıldır ücretsiz tıraş yapıyor. İşeri, uygulamayı ekip olarak yaptıklarını söyleyerek bu durumdan hem engelliler hem de yaşlıların gayet memnun olduğunu söyledi. 

Diğer müşterilerin de bu uygulamaya destek verdiklerini belirten İşeri, "Yaklaşık 12 yıl Solhan ilçesinde esnaflık yaptım, iki buçuk yıldır Bingöl’de esnaflık yapıyorum. Engellilere ve 65 yaş üstü bireylere ücretsiz tıraş fikrim en çok pandemi döneminde bizi tetikledi. Pandemi döneminde yaşlılarımız ve özel bireylerimiz çok mağdur oldular. Biz de böyle bir girişimde bulunduk. Çok iyi ve olumlu tepkiler alıyoruz. Niyetimiz halis ise bu bize külfet oluşturmaz. Bu tek kişilik bir iş değil, ekip arkadaşlarımızla beraber bu işi yürütüyoruz. Onlar da sağ olsun elinden gelen desteği veriyorlar.” ifadelerini kullandı. 

İşeri, “Her sektör yüzde 5’i bu niyetle hizmet verirse sadece ilimizde değil, tüm ülkede bir sıkıntı kalmaz. Bu uygulamaya yaklaşık iki yıl önce başladık. Türkiye’nin hemen hemen her ilinden bize telefonlar geldi, bizlere dua ettiler. Bizi tanımayan insanlar, yaşlılar ve özel bireyler sayfamızı ziyaret edip bize ulaşıp teşekkür edip dua ediyorlar. Bu bizim için yeterlidir.” 

Uygulamanın işletmeye herhangi bir kayıp veya zarar vermediğini; aksine daha çok iş ve berekete vesile olduğunu söyleyen İşeri, “Kuşkusuz Allah insandan daha cömerttir. Bazı fedakâr yiğit insanlarımız da tıraş olurken bu uygulamayı destekler niteliğinde, yaşlıların veya engelli bireylerin tıraş ücretlerini biz karşılamak istiyoruz deyip ekstradan tıraş ücreti bırakıyorlar. Sağ olsunlar. Her sektörün bu konularda biraz hassas olmasını bekliyoruz. Medyaya da iş düşüyor, medyanın bu tarz uygulamaları farkındalık açısından ön plana çıkarması daha güzel olur.” dedi. (Haber/Nihat KANAT)

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum