Advert
as

VALİ EKİNCİ’DEN, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

VALİ EKİNCİ’DEN, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Vali Kadir Ekinci 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımlandı. Vali Ekinci, "Vatandaşlarımızın gözü ve kulağı olan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile görev yapan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Vali Kadir Ekinci, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Vali Ekinci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:”Bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği ve bilginin katlanarak çoğaldığı günümüz dünyasında, bilgi ve haberlere erişim kanallarından biri olarak medya hayati bir önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın gözü ve kulağı olan yazılı ve görsel medyanın yanında etkinliği her geçen gün artan sosyal medya olgusu da gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluklarını daha bir arttırmaktadır.

 Vatandaşlarımızın doğru haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının karşılanmasına vesile olan gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin çok yönlü gelişimine büyük katkı sunmaktadırlar. Yıl boyunca her türlü olumsuz koşula rağmen, milletimizi il, ülke ve dünya gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, anı takip, isabetli yorum ve doğru konumlanma açısından da çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.

 Çalışan gazetecilerimizin en önemli misyonu, hakikatin sesi olmak adına tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır. Toplumsal barış ve aydınlık yarınlarımız adına basının, meselelere yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, ahlaki ve kültürel değerleri koruyup yüceltmesi ve bilgi, sanat, ortak akıl, toplumsal fayda, kalıcı eserler gibi konularda yayınlar yapması önem arz etmektedir.

 Çalışan gazetecilerimizin bu sorumluluk bilinci ile ilimizin ve ülkemizin, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerine yürekten inanıyoruz.

 Bu duygu ve düşüncelerle; İlimizde vatandaşlarımızın gözü ve kulağı olan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile görev yapan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, bir kez daha ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum