Advert
as

BİNGÖL İŞKUR, YILSONU FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

BİNGÖL İŞKUR, YILSONU FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

İŞKUR tarafından Bingöl’de 2022 yılında toplamda 51 milyon 298 bin ödeme yapılarak bu kapsamda 3 bin 534 kişi istihdam edildi.

Bingöl İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2023 yılı 1’inci olağan toplantısı Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Kurul üyeleri ve kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Vali yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç yaptığı açılış konuşmasında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2023 1’inci Olağan toplantısı için toplanıldığını, ilimizde ihtiyaç duyulan mesleklerin belirlenmesi, işverenlerin arz talep konuları, istihdam ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarının planlanması, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Program konuları, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığını ifade etti. 

İŞKUR İl Müdürü Cevdet Baycuman yaptığı sunumda, önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar, iş adamlarımızın işgücü ihtiyaçlarının planlanması, ihtiyaç duyulan mesleklerin planlanması, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje Programı ve diğer eğitim programları hakkında bilgi verdi. 

Yapılan açıklamada;

“- İl Müdürlüğümüzce toplam 3.534 kişi işe yerleştirilmiştir.

- 12.45 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir.

- 1.367 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir.

- İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 73 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır.

- İş Kulübü Liderliği eğitimi kapsamında 32 adet eğitim düzenlenmiştir.

- Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 17.375.545,74 TL

- Mesleki Eğitim Kurslarına katılanlara 1.872.851,12 TL

- İşbaşı Eğitim Programlarına katılanlara 12.483.151,62 TL

- İşsizlik Ödeneği hak eden 3.046 kişiye 19.566.819,00 TL 

2022 Yılının Ocak-Aralık ayları arasında programlara toplam 51.298.367,48 TL ödeme yapılmıştır.” denildi. HABER MERKEZİ

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum