Advert
as

“MESLEK LİSELERİMİZ ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

“MESLEK LİSELERİMİZ ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Meslek Lisesi müdürleri ile yaptığı toplantıda; “Meslek liselerimiz altın çağını yaşıyor.”dedi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, İl genelinde bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri ile bir araya geldi. 

Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arslan, Genç İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Soysal ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel,”Bizler Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarımızın, Ülkemizin geleceğinde çok önemli olduğuna inanmaktayız. Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in himayelerinde yürütülen 2023 Eğitim Vizyonunda da en önemli başlıklardan biri, Mesleki ve Teknik Eğitim ve şu an mesleki eğitimde hem ilimizde hem de ülke genelinde adeta bir devrim yaşanıyor. Mesleki ve teknik eğitimi güçlendirmek için özellikle son bir yılda atılan adımlar ve hayata geçirilen projeler meslek liselerine ilgiyi artırdı. Metalden elektroniğe, makineden bilişim teknolojilerine kadar birçok alanda gençlere "altın bilezik" kazandıran meslek liselerine ilgi yeniden artmaya başladı. Okullarımız bünyesinde oluşturulan yeni atölyeler ve kurulan döner sermayelerle öğrencilerimiz kendi alanlarında en iyi şekilde yetişmekte ve bu ülkenin iş gücüne, sanayisine katkı sunmanın gururu ve mutluluğunu yaşamaktalar.” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel’in konuşmasının ardından, MESEM Programı, 10 Bin Okul Projesi, Kurum Takip Sistemi ve Sinai Mülkiyet, Meslek Liselerindeki yapılacak çalışmalar, okullarda ihtiyaç duyulan alan ve dalların açılması, Meslek Liselerinin daha cazip hale getirilmesi yapılacak çalışmalar, TÜBİTAK Projelerine katılım, yıl içerisinde gerçekleştirilecek faaliyetler gibi gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı karşılıklı görüş alışverişinden sonra sona erdi. Haber/Nihat KANAT

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum