Advert
as

İL MİLLİ EĞİTİM’E 335 GEÇİCİ İŞÇİ ALINACAK

İL MİLLİ EĞİTİM’E 335 GEÇİCİ İŞÇİ ALINACAK

Bingöl İŞKUR Müdürlüğü, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 335 geçici işçi alınacağını bildirdi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü 335 geçici işçi alınacağını bildirdi. 

İşçi alımları ile ilgili yazılı açıklamada, “Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 335 işçi alınacak. Programa başvurular, 23-27 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular; İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır.” denildi. 

Başvuruların tamamlanmasının ardından kuraların noter huzurunda 31 Ocak 2023 tarihinde çekileceğini belirten açıklamada, alınacak işçilerin 6 Şubat 2023 ila 22 Haziran 2023 tarihleri arasında çalıştırılacağını ifade edildi.

 KATILIMCI ŞARTLARI ŞÖYLE SIRALANDI:

-Kuruma kayıtlı işsiz olmak

-18 yaşını tamamlamış olmak

-Emekli ve malul aylığı almamak

-Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç);

-Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.

-Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin bir buçuk katını (12.760,2 TL ) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.

-TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar. (HABER MERKEZİ)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum