Advert
as

BİNGÖL UMUT KERVANI, FAKİRLERE YİNE UMUT OLDU

BİNGÖL UMUT KERVANI, FAKİRLERE YİNE UMUT OLDU

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara destek olmaya ve kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım Derneği, 2022 yılında 7 bin 211 aileye 2 milyon 413 bin 127 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

 Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

 2022 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2022 yılında 7 bin 211 aileye 2 milyon 413 bin 127 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunduğunu açıkladı.

 Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara destek olmaya ve kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

 Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, adeta mazlum ve muhtaçların umudu haline geldi. Bingöl Umut Kervanı Derneği yaptığı yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

 1 YILDA 7 BİN 211 AİLEYE 2 MİLYON 413 BİN 127 TL DEĞERİNDE YARDIM YAPILDI

 Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, Bingöl Umut Kervanı olarak 2022 yılında 7 bin 211 aileye 2 milyon 413 bin 127 TL değerinde ayni, nakdi, kırmızı et, kırtasiye malzemesi, ev eşyası, giyim ve kahvaltılık yardımında bulunduklarını söyledi.

 Yapılan çalışmaların içeriğinden bahseden Demir, “ 2022 yılında 2.517 aileye 681.167 TL değerinde gıda yardımı, 3.623 aileye 932.360 TL değerinde kırmızı et yardımı, 562 aileye 410.330 TL nakit para desteği, 99 aileye 134.299 TL değerinde elbise yardımı, 83 aileye 146.230 TL değerinde ev eşyası, 9 aileye 13.870 TL değerinde odun yardımı, 286 aileye 82.377 TL değerinde kırtasiye yardımı, 2 aileye 10.000 TL değerinde engelli arabası, 8 aileye 654 TL değerinde temizlik malzemesi, 22 aileye 1.840 TL değerinde beyaz et yardımı olmak üzere toplamda 7 bin 211 aileye 2.413.127 TL ayni ve nakdi yardım yapılmıştır” dedi.

 SADAKA BELALARI DEF EDER

 Sadakanın belaları def ettiğini belirten Demir, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bizler faaliyetlerimize başlarken öncelikle Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v)in buyurduğu gibi ‘Yarım hurma ile de olsa kendinizi ateşten koruyun.’ Bu vesile ile bizler çalışmalarımıza başlarken dernek üye ve gönüllülerimiz ile istişarede bulunup tespit etiğimiz muhtaç kitlelerinin durumları hakkında değerlendirmelerde bulunup kimlerden ne gibi yardım alacağımızı ve yardımları az çok demeden kabul ediyoruz ve bir araya getirdikten sonra ihtiyaçları doğrultusunda muhtaç ailelerimize ulaştırıyoruz. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak yılın 12 ayı sahadayız. 2022 yılında Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, üyelerimizle gönüllülerimiz ile yardımsever halkımız ile el ele verip ilimizde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalıştık. Bu doğrultuda ilimizde olan ailelerimize ve dışarıdan gelen ailelerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırdık. Gerek gıda, kırmızı et, nakit, elbise, ev eşyası, odun, kırtasiye malzemesi, engelli arabası,

 temizlik malzemesi, beyaz et ve daha nice nice yardımları bu ailelerimize gönül huzuru ile ulaştırdık. Buradan vesile olan herkese ayrıca teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun diyoruz. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak faaliyetlerimiz kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak adına başvuran aileleri tespit ediyor ve ivedilikle yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Derneğimizin yaptığı yardımlar yanında birde aracı olduğumuz hayırsever vatandaşların yardımlarını ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırdık. İnanıyoruz ki el ele verdiğimiz takdirde daha fazla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıp sıkıntılarına çare bulabiliriz Unutmayalım ki birbirimize yardımcı olduğumuz sürece Cenab-ı Allah’ta bizlere yardımcı olacaktır.

 YARDIMLARI GÖNÜL HUZURU İLE ULAŞTIRIYORUZ

 İyilik ve yardımlaşma konusunun önemine değinen Demir, “Müslümanın yüreği şefkat ve merhametle doludur. Bu yüzden de sahip olduklarını, ihtiyaç sahipleriyle bölüşmekten imtina etmez. Fakir ve muhtaçların, dul ve yetimlerin, yaşlı ve düşkünlerin yardımına koşar. Gerekirse onlara maddi yardımda bulunur, ihtiyacı olduğunda ödünç para verir. Sağlığı yerinde ve çalışabilecek durumda olanlara, bir iş temin etmek suretiyle geçimlerini sağlamalarına yardım eder. Kimsesiz ve yaşlı akraba ve komşuların işlerini takip edip yapmaya ve yaptırmaya çalışır. Tüm bunlar İslam ahlakına sahip Müslümanların görevidir ve bunları yapmak hayırlı, güzel ve övülen davranışlardandır. Resul-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem, yüce Allah’ın merhametli olanlara rahmetiyle muamele ettiğini beyan ederek şöyle buyurmuştur: “Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semada bulunanlar da size rahmet etsinler. Rahim (akrabalık bağı) Rahman’dan bir bağır. Kim bunu korursa Allah onunla (rahmet bağı) kurar, kim de koparırsa, Allah ondan (rahmet bağını) koparır."(Tirmizi,Birr 16, Ebu Davud, Edep 66). Yapılan yardımlarla ilgili Bingöllü tüm hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz. Yüce Allah şimdiden hayırseverlerin yaptıkları ve yapacakları hayır ve sadakalarını kabul etsin, mallarını bereketlendirsin” şeklinde konuştu.

 BİZE ULAŞIN

Demir, ‘Bu hayır yarışında ben de varım’ diyenler için derneklerinin iletişim bilgilerini de şu şekilde paylaştı: 

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş 

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum