Advert
as

“TOPLUMDA HUZUR İSTİYORUZ”

“TOPLUMDA HUZUR İSTİYORUZ”

Solaxan Aşireti (Ailesi) Aile Büyükleri adına kamuoyuyla paylaşılan açıklamada, "Toplumda huzur istiyoruz" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 

"Yüce Allah Enfal Süresi 46. Ayette şöyle buyuruyor: “Allah'a ve Resulü'ne itaat edin. Ve birbirinizle didişmeyin. Sonra içinize korku düşer ve kuvvetiniz elden gider. Sabırlı olun, çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.”

Solaxan ailesi olarak, bu ayet çerçevesinde tüm işlerimizi Allah’ın rızasını gözeterek yapmamız ve Hazreti Peygamberin (s.a.v) hoşnutluğunu kazanarak hareket etmemiz gerekir. Dünya çıkarı, makamı ve mevkisi için hiçbir kimsenin başka birini incitmesi, kalp kırması ve birbirinden küsmesi doğru değildir. Böyle davranmak ne insani ve ne de İslamidir. Solaxan ailesi olarak tüm aile bireylerimizden şunu rica ediyoruz:

Fitne, fesada yol açacak ve huzursuzluğa neden olacak tüm hareketlerden kaçınalım, gevşemiş olan akrabalık bağlarının kuvvetlenmesine yönelik kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye gayret edelim. Başta Solaxan ailemiz olarak tüm toplum hep birlikte öncelikle kendi içimizdeki sorunları; âlimlerimiz ve aile büyüklerimizle bir araya gelerek, konuşarak, ya da çözümü istenen farklı konular içinde yine istişare ederek meseleleri çözmeliyiz inşallah. Rastgele,  fitne uyandıracak, kârdan çok zarar verecek ferdi çıkışlardan kaçınalım; aksi halde istişare ile aile büyüklerimizin verdiği karara uymayanlar doğacak sorunların sebebi ve sorumlusu olacaktır.

 Malumumuz sorunların çoğu siyaseti tercihlere bağlı olarak gelişiyor. Oysa siyaset, sorun oluşturmak için değil halka hizmet etmek içindir. Seçime girip de kazanamayan bazı insanlar ya yakınlarından ya da çevresinden küsüyor. Ona veya adayına destek vermedikleri için tavır alıyor. Siyaset yani seçimin kazananı olduğu gibi kaybedeni vardır. Bu bir yarıştır. Önemli olan doğruluk ve hak üzere kalmaktır. Gönül kazanmak ve akrabalık bağlarını devam ettirmektir. Farz et ki seçimi kazanmışsın; ama sorumluluğunu üstlendiğin insanlara hizmet etmemişsin, doğruluk üzere kalmamışsan, onların kalbini kırmışsın neye yarar. Böyle davranmak, Allah katında büyük bir vebaldir dünya ve ahiret azabıdır. Allah korusun!”

Solaxan  Aşireti (Ailesi) Aile Büyükleri Adına.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum