Advert
as

BİNGÖL’DEN DEPREM BÖLGESİNE 1123 PERSONEL GÖNDERİLDİ

BİNGÖL’DEN DEPREM BÖLGESİNE 1123 PERSONEL GÖNDERİLDİ

Depremden sonra ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'den de deprem bölgesine personel ve araçlar gönderilmeye devam ediyor. Bingöl Valiliği, 10 ili vuran deprem nedeniyle bölgelere 1123 personel, 95 araç 34 İş makinesi gönderildiğini bildirdi.

Depremden sonra ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’den de bölgelere personeller ve araçlar gönderilmeye devam ediliyor. 

Valilik açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 

"06.02.2023 tarihinde saat 04.17’de Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ilimizde de yoğun şekilde hissedilen deprem sonrasında Valimiz Sayın Kadir Ekinci başkanlığında kriz merkezinde toplanılmıştır. Yapılan ilk tespitlere göre ilimiz genelinde hasar gören yapılar olmakla birlikte herhangi bir can kaybının olmadığı bilgisine ulaşılmıştır. 

Kısa süre sonra Valimiz Sayın Kadir Ekinci İçişleri Bakanlığımız tarafından deprem bölgesine koordinatör olarak görevlendirilmiştir. 

İlerleyen saatlerde ilimizin afet bölgesi ilan edilen iller arasında bulunmaması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Devletimizin il genelindeki tüm imkânları deprem bölgesine seferber edilmiştir. 

Bu kapsamda;

-İlimizden deprem bölgesine 10.02.2023 tarihi itibariyle 95 araç, 34 iş makinesi ve 1123 personel görevlendirilmiştir. 

-Valiliğimiz koordinesinde Bingöl Belediyesi, Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları, Hayırseverler ve Vatandaşlarımızın katkılarıyla afet bölgesine yardım araçları gönderilmeye başlanmıştır. İlimizde toplanan yardımlar 10 Şubat 2023 tarihi itibariyle; 58 tır, 86 pikap, 9 kamyon, 5 kamyonet ve 15 minibüs vasıtasıyla deprem bölgesindeki il ve ilçelere ulaştırılmıştır. 

-Deprem bölgesinden geçici barınma amacıyla ilimize gelen afetzedeler ilimiz KYK Yurtlarında misafir edilmeye başlanmıştır. 10.02.2023 tarihi itibariyle misafirhanelerimize gelen misafir sayısı 193’tür. Misafirlerimizin iaşe, konaklama ve diğer ihtiyaçları Devletimiz tarafından karşılanmaktadır. 

Vatandaşlarımızın bu süreçte, sosyal medya ve benzeri mecralarda dolaşan asılsız bilgilere, korku ve panik oluşturma amacıyla yayılan haberlere itibar etmemeleri, her türlü doğru bilgi ve haber için sadece resmi kaynakları takip etmeleri önem arz etmektedir."denildi. HABER MERKEZİ

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum