Advert
as

UMUT KERVANI, DEPREMZEDELERE ‘UMUT OLUYOR’

UMUT KERVANI, DEPREMZEDELERE ‘UMUT OLUYOR’

Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Murat Yıldırım, 20 araç ve 100 kişilik üye ve gönüllü yardım personelleri ile depremzedelere yardımda bulunduklarını ifade etti.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği illerde vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik ilan eden Umut Kervanı Vakfı, başlattığı yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Murat Yıldırım, depremzedeler için yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. 

ADIYAMAN VE MALATYA’DAKİ DEPREMZEDELERE ULAŞILDI

Deprem sonrası Umut Kervanı Vakfı’nın acil yardım çağrısına hemen destek olduklarını belirten Yıldırım, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak depremin hemen ardından, Malatya ve Adıyaman İllerimizde bulunan Umut Kervanı Vakfı'na bağlı İnsani Yardım Derneklerimiz aracılığı ile yardımlar ulaştırılarak dağıtılmıştır. Umut Kervanı Vakfı’nın çağrısı üzerine Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak acil yardım çağrısına hemen destek olduk. Bingöl Umut Kervanı Derneği, Avrupa Yetim-Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR olarak depremzede vatandaşlarımıza ‘Umut Olmaya’ devam ediyoruz.  Bu kapsamda yapılan çalışmalar ile deprem bölgelerine; battaniye, çocuk bezi, bot ve mont, elektrikli soba, gıda, bakliyat, çorap ve eldiven, peçete, ekmek, simit, su, tüp ve halı gönderdik. Ayrıca ilimize gelen depremzedelere eşya ve barınma hakkında bilgi verilerek, gıda ve eşya yardımında bulunduk. 15 kişilik bir ekibimiz Malatya’da bulunan depremzedelere tavuk döner ve sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyor” dedi. 

YARDIMLARIN DOĞRU DAĞITILMASI ÇOK ÖNEMLİ

20 araç ve 100 kişilik üye ve gönüllü yardım personelleri ile Malatya ve Adıyaman İllerine acil yardım götürüldüğünü kaydeden Yıldırım, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak; 20 araç ve 100 kişilik üye ve gönüllü yardım personellerimiz ile Malatya ve Adıyaman İllerinde bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Derneklerimiz aracılığıyla bölgeye gönderilen yardımlar, İl Merkezleri, İlçe Merkezleri ile köylerde koordineli bir şekilde dağıtımlar gerçekleştirilmiştir. Şuanda en önemli işlerden biri gönderilen yardımların afetzedelere doğru bir şekilde ulaştırılması ve ihtiyaçlarının giderilmesidir. Bu konuda Malatya ve Adıyaman İllerimizdeki Umut Kervanı Vakfımıza bağlı İnsani Yardım Derneklerine gerekli personel takviyesi yapılmıştır. Bir kardeşimiz Umreye gitmek için biriktirmiş olduğu parasını depremzede kardeşlerimize bağışladı. Ayrıca küçük kardeşlerimiz kumbaralarını getirip depremzedelere ulaştırılmak üzere derneğimize teslim ettiler. Derneğimizin yardım ettiği aileler derneğe gelerek depremzedelere bağışta bulundular. Depremzede kardeşlerimize karşı Bingöllü vatandaşlarımız duyarsız kalmadı. Hayır sahiplerine çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” diye konuştu. 

YARDIMLAR PROGRAMLI VE DÜZENLİ YAPILMALI

Hayırseverlerin desteklerini sürdürmelerini isteyen Yıldırım, “Depremzedelerin ihtiyaçları bugünle sınırlı kalmayıp, önümüzdeki süreçlerde göz önüne alınarak yardımları kontrollü, programlı ve bilinçli bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bundan ötürü yapacağımız yardımları alandan gelen doğru bilgiler ışığında ihtiyaca binaen yardım kuruluşları üzerinden yapmaya çalışalım. Özellikle bunu gerçekleştirmek için nakdi yardımlara ağırlık verip gerekli yardımları acil olarak karşılamalıyız. Deprem bölgelerine ulaştırmak üzere yardımda bulunmak isteyen kardeşlerimiz ayni yardımlarını Bingöl Umut Kervanı’na ulaştırabilirler. Nakdi yardımlarını ise aşağıda verilen Umut Kervanı Vakfı’nın hesaplarına yatırabilirler. Desteklerinizle, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını saralım. Kış soğuklarına karşı yapacağımız yardımlara ihtiyaçları var. Destek olup, ihtiyaç sahiplerini zorlu kış şartlarından birlikte koruyalım. Acil çağrımıza destek veren hayırseverlerden Allah razı olsun, kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

BİZE ULAŞIN

Yıldırım, Umut Kervanı Vakfı’nın deprem bölgeleri için yapılacak yardımlara destek olmak isteyenler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “ 

UMUT KERVANI İNSANİ YARDIM VAKFI

VAKIF KATILIM

HESAP NO:  692065-1

IBAN: TR500021000000069206500001 

ZİRAAT BANKASI

HESAP NO: 914-65376425-5001

IBAN: TR660001000914653764255001 

KUVEYT TÜRK

HESAP NO: 94473769-1 

IBAN:TR920020500009447376900001

 PTT

HESAP NO: 13641556 

Bağışı yaparken; açıklama kısmına ne için olduğunu ve telefon numaranızı da yazmayı unutmayın lütfen.

Bingöl Umut kervanı Derneği İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL” HABER/Nihat KANAT

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum