Advert
as

AÇIKBAŞ,”BİNGÖL İÇİN TEDBİR ALINMALI”

AÇIKBAŞ,”BİNGÖL İÇİN TEDBİR ALINMALI”

Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu Sözcüsü Başkanı Orhan Açıkbaş, uzmanları Bingöl’deki fay hattının kısa bir süre içerisinde harekete geçeceğini uyarılarının dikkate alınması gerektiğini ve bu uyarılarla ilgili tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Bingöl’deki fay hattının kısa bir süre içerisinde harekete geçeceği dile getiren uzmanların uyarılarının dikkate alınması gerektiğini belirten Bingöl Sivil Toplum Dayanışma Platformu Sözcüsü Başkanı Orhan Açıkbaş, tedbir alınması gerektiğini vurguladı. 

10 ili etkileyen deprem sonrası Kuzey Anadolu fay hattında yer alan Bingöl için uyarıların yapıldığını anımsatan Açıkbaş, şöyle devam etti:"Yaşanan deprem sonrası uzmanlar Bingöl için uyarılar yapıyorlar. Bingöl’deki fay hattının kısa bir süre içerisinde harekete geçeceğini belirtiliyor. Bu konuda Şehrimizin tüm yönetici ve idarecilerini depreme dayanıksız yapıların tespiti konusunda sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz. Depreme karşı alınabilecek önlemlerin ve depremlerin zararlarının en aza indirilmesi için alınması amacıyla biran önce Belediye, Çevre Şehircilik müdürlüğü ve TMMOB bağlı odaların temsilcileri ile birlikte Meclis Araştırması Komisyonu kurulmalıdır." 

"Her yaşanan deprem sonrası maalesef bizler ibret almıyoruz" diyen Açıkbaş, Bingöl'deki çarpık yapılaşmaya da dikkat çekti. 

Açıkbaş, "Son yapılan yapılar özelikle Uydukent bölgesindeki çarpık kentleşme gösteriyor ki, maalesef belli standartlara uygun yapılmamıştır. Kimi yapılara 3 kat, yanındaki yapıya 5 kat yetmemiş teras katta verilmiş. Yapılar adeta ranta dönmüştür. Yine Kültür ve İnalı Mahallelerinde yapılan binaların zemin etütleri ile ilgili kuşkuların olduğu dile getiriliyor. Deprem öldürmez binalar öldürür sözünü sürekli dile getiriyoruz. Ancak bu sözün sadece telaffuzda kaldığını da icraatlarla görüyoruz." 

Açıkbaş, Bingöl geneli binalardan numune alınarak tespitlerin yapılmaya başlanması depreme dayanıklı olmayan yapılan tespit edilip tavsiyelerinin sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi. Haber/Nihat KANAT

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum