Advert
as

KURSİYERLER, DEPREM BÖLGESİ İÇİN UYKU TULUMU DİKİYOR

KURSİYERLER, DEPREM BÖLGESİ İÇİN UYKU TULUMU DİKİYOR

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Bingöl'de bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Meslek Liselerinin yaptıkları uyku tulumu üretimiyle depremden etkilenen vatandaşlara destek olduklarını söyledi.

Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve meslek liseleri işbirliğiyle depremzedeler için tulum üretimi yapılıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, üretimin yapıldığı atölyeleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Halk Eğitim Merkezi ile Meslek Liselerinde görevli idareci, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerin ürettikleri ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine gönderildiğini belirten Yücel, depremin yaşandığı ilk andan itibaren birçok alanda üretime başlandığını söyledi. 

Yücel, “Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan afetin ilk gününden itibaren okul ve kurumlarımızın atölyelerinde başlayan battaniye, soba, uyku tulumu, vb. üretimi usta öğretici, kursiyer ve halkımızın desteği ile devam ediyor.” 

Yücel, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde gerçekleştirilen projede yer alan gönüllü kursiyerler, diktikleri uyku tulumları ile depremzede çocukların hem yüreğini hem bedenini ısıtıyor. Ağır kış şartları dolayısıyla çadırlarda kalan depremzede vatandaşlarımızın üşümemesi için uyku tulumu dikimine başlayan kursiyerler ve usta öğreticiler, atölyede adeta arı gibi çalışarak deprem bölgelerine ulaştırıyoruz.”

"BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE ÜRETİYORLAR"

Gönüllü öğretmenler, kursiyer ve usta öğreticilerin büyük bir özveri ile üretim yaptığını ifade eden Yücel, “Bakanlığımızın talimatları ve destekleriyle afet bölgesindeki vatandaşlarımızın üşümemesi için uyku tulumları diktik. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle üretmeye devam ediyorlar. Halk Eğitim Merkezlerimiz ve meslek liselerimiz ile elimizi taşın altına koyduk ve tüm ülkede olduğu gibi Bingöl'de de bizler tek yürek olarak mücadelemizi, gayretlerimizi, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi. HABER MERKEZİ

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum