Advert
as

ALPAYA: BU GÜNLERİ BERABER ATLATACAĞIZ

ALPAYA: BU GÜNLERİ BERABER ATLATACAĞIZ

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, 'Allah'ın izniyle fedakâr halkımızla beraber bu günleri de atlatacağımıza inanıyoruz' dedi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, Kahramanmaraş depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İl, ilçe teşkilatı ve kadın kolları ile koordineli bir şekilde deprem sonrası faaliyetlerinin sürdüğünü belirten Alpaya, depremin yıkıcı etkisi nedeniyle yardım faaliyetlerinin koordineli ve zamana yayılmış bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi. 

Depremin Bingöl'deki etkisine de değinen Alpaya, “Aldığımız verilere göre Genç ilçemizin servi köyü ve Adaklı İlçemizde bazı yapılarda hasar olduğu bilgisini aldık.  Allah'a hamd olsun ki ilimizde can kaybı yaşanmadı. Ardından Genel Merkezimizin koordinesiyle diğer deprem bölgelerinden de bilgi aldık. 

Tüm Teşkilatlarımıza ve halkımıza, bugün birlik ve dayanışma günüdür diyerek herkesin elindeki imkanlarla seferber olması gerektiğini söyleyerek, tüm kardeşlerimizi kan alma merkezlerine kan vermeleri için yönlendirdik. Tüm üye ve gönüllülerimizden STK'lar ile yardım çalışmaları olan bölgelere gitmeleri, nerede bir eksik varsa eksiği tamamlamaları veya çalışma olmayan yerlerde yardım faaliyetleri başlatmalarını istedik. 

Halktan gelen yardımların deprem bölgelerine iletilmesi noktasında, Allah'a hamdolsun ki bu çağrımızın ardından tüm üye ve gönüllerimiz çeşitli kurumlar ve STK'larla koordineli bir şekilde yardım kuruluşlarında aktif olarak çalışıp buralarda gerek koordine etmiş gerekse de çalışmalarda öncülük edip halkımızı bu konuda teşvik etmişlerdir.  Deprem faaliyetleri kapsamında Bingöl Valiliği, Belediye koordinasyon merkezi, Kızılay kan merkezi, KYK Müdürlüğü, İl Afad müdürlüğü ve ilgili kurumları ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi aldık. Ayrıca ilimizde misafir edilen depremzede kardeşlerimizi evlerinde ziyaret edip, sorun ve sıkıntılarını dinleyip ilgili STK‘larla koordine olup gidermeye çalıştık. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 

Alpaya, şunları söyledi: “Tekrardan şunu belirtmek isterim ki gün birlik ve gün dayanışma günüdür. Allah'ın izniyle fedakâr halkımızla beraber bu günleri de atlatacağımıza inanıyoruz. Depremde şu veya bu şekilde depremzedelerin acısını yüreğinde hissetmiş alicenap halkımızın göstermiş olduğu fedakârlık ve yapmış oldukları yardımlardan ötürü Allah kendilerinden razı olsun diyoruz. Özellikle depremde arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan ekiplere ve onlara yardım eden STK ve sivil inisiyatiflere de ayrıca teşekkür ederiz. Rabbim beterinden korusun. Şunu da ekleyelim ki depremin yaraları henüz sarılmış değil, yardımların organize ve zamana yayılmış şekilde yapılması ve sürdürülmesi gerekmektedir. 

İçinde bulunduğumuz Miraç Kandili bilindiği üzere Efendimiz Aleyhisselamın hüzünlü olduğu zamanda Allah'ın lütfu ile vuku bulmuştur. Bu vesile ile hüznümüzün sevince gark edileceği duasıyla tüm halkımızın ve İslam aleminin Miraç Kandil'ini tebrik eder hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ederiz.” Haber/Nihat KANAT

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum