Advert
as

DEPREMLERİN SON BULMASI İÇİN ELLER SEMAYA AÇILDI

DEPREMLERİN SON BULMASI İÇİN ELLER SEMAYA AÇILDI

Bingöl’de bir araya gelen yüzlerce vatandaş, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem ve musibetlerin son bulması için tövbe ve istiğfarda bulunup depremlerde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde Bingöl’de "Dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı" temasıyla bir program düzenlendi.

 Öğle namazı müteakiben Bingöl merkez Ulu camii avlusunda düzenlenen programa; HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Sahap Korkutata, STK temsilcileri ve vatandaşlar  katıldı.

 İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Sahap Korkutata’nın kısa bir konuşma yaptığı program Ahmet Kızılboğa’nın okuduğu dua ile devam etti. Korkutata, Müslümanlar olarak her zaman birbirimizin yanındayız. Bizler şu anda hayattayız hem dirilerimize hem de ölülerimize lazımız. Bizler bazıları gibi ölülerimizi yeraltına koyup yakmıyoruz. Adem aleyhiselamdan bu yana ölmüş bütün kardeşlerimize duacıyız. Bizler ne dirilerimizi ne de ölülerimizi yalnız bırakmayız. Depremde ölenlere Allah’tan rahmet dileriz, yakınlarına da sabır dileriz. Kılacağımız gıyabi cenaze namazı ile de onlara dualar edeceğiz inşaallah. Sizler depremzedelere el uzattınız, infak edip dualar ettiniz. İnşaallah Allah bu hayırlı ameller ile hem ölmüşlerimizi affedecektir hem de bu fedakar duruşunuzdan dolayı musibetleri def edecektir.” ifadelerini kaydetti.

 

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Sahap Korkutata’nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazı akabinde Ahmet Kızılboğa’nın okuduğu, Allah’ın isimleriyle ona münacatta bulunulduğu ve Allah'tan af, mağfiret dilenen bir dua ile program nihayet buldu. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum