Advert
as

DEPREMZEDE ÇÖLYAK HASTALARI UNUTULMADI

DEPREMZEDE ÇÖLYAK HASTALARI UNUTULMADI

Türkiye’de bir ilk olan ve Bingöl’de Çölyak hastalarına yönelik üretilen glütensiz ekmek fırını, deprem bölgelerinde ve yerleştikleri illerde bulunan Çölyak hastası depremzedelere yönelik hizmet veriyor.

Deprem bölgelerine yardımlar sürüyor. Depremzede olup çölyak hastası olan kişilerin ürünlerini bulmak bu süreçte zor. Buğday, arpa, çavdar gibi ürünleri üretemeyen çölyak hastalarına yönelik glütensiz ekmek ve ürün üretimi gerekiyor. Bu kapsamda Bingöl’de Milli Eğitim bünyesinde Karşıyaka Kız Meslek Lisesinde kurulan glütensiz ekmek üretim fırını çölyak hastalarına hizmet veriyor. Bingöl’deki çölyak hastaları için kurulan fırın afetle birlikte tüm depremzedelere hizmet veriyor.

 Deprem dolayısıyla resmi açılışını erteleyen fırın, aktif bir şekilde günlük olarak deprem bölgelerinde bulunan çölyak hastaları için, ekmek, pasta, lahmacun, çiğköfte gibi birçok ürün üretimi yapıyor. Milli Eğitim ve hayırseverlerin desteği ile yürütülen fırın aktif bir şekilde hizmette.

 Bingöl Çölyak Glütensiz Beslenme Derneği Başkanı Yunus Kızılboğa, deprem bölgelerinde veya bulundukları illerdeki depremzede çölyak hastalarına yönelik ekmek çıkardıklarını aktararak bu süreçte hayırseverlerden destek çağrısında bulundu. Glütensiz ekmek satışlarının olduğu işletmede depremzedeler için üretilen ürünlerin ücretsiz oldukğunu dile getiren Kızılboğa, glütensiz ürünlerin çok pahalı olduğunu söyleyerek Çölyak hastası depremzedeler için ücretsiz ürün gönderebilmek için hayırseverlerden destek çağrısında bulundu.

 Kızılboğa, “Fırınımızın açılışı yapılmadan ülkemiz maalesef ağır bir depremle karşı karşıya kaldı. Biz bugüne kadar özellikle glütensiz ekmek üretiminde 15 binin üzerinde ekmek afet bölgesine gönderdik. Hayırseverlerin desteği ile de Malatya’ya da belirli periyotlarla göndermekteyiz.  Çocuklara ve yetişkinlere ayrı gramajlarla üretim yapıp gönderiyoruz. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik lahmacun da yaptık. Bundan sonra da hayırseverlerin desteği olursa tulumba tatlısı ve çiğköfte de düşünüyoruz.” dedi.

 Glütensiz üretim fırını her ilde olmadığından dolayı özellikle çölyak hastalarının çok büyük sıkıntı çektiğini ifade eden Kızılboğa, “Diyarbakır’da 7 bin 490 çölyak hastamız var. Orada çölyak hastalarına yönelik bir fırın yok. Bizler bu fırını Bingöl özeline tesis etmiştik ancak şu an hamdolsun afet bölgesine hayırseverlerin desteği ile 15 binin üzerinde ekmek gönderdik. Gönüllü aileler ve okul personeliyle günde ortalama yaklaşık 2 bin beş yüz ekmek üretiyoruz. Bu ekmekleri de sabah akşam olmak üzere afet bölgesine göndermeye çalışıyoruz.” İfadelerini kaydetti.

 Kızılboğa, fırının, Türkiye’de milli eğitim destekli glütensiz ekmek üreten tek fırın olduğunu hatırlatarak bu konuda afet bölgelerinde bulunan çölyak hastalarından dualar aldıklarını ve temennilerinin bu fırınların her ilde olmasından yana olduğunu söyleyip emeği geçen herkese teşekkür etti.

 “İLİMİZDEKİ DEPREMZEDELERİN DE GLÜTENSİZ ÜRÜN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ”

Bundan sonraki sürecin çok önemli olduğunu söyleyen Kızılboğa, “Özellikle ilimize gelen depremzede misafirler için de ekmek, mantı, makarna, çiğköfte, tulumba tatlısı gibi ürünleri de ihmal etmiyoruz. Belli periyotlarla buradaki misafirlerimize de göndermeye çalışıyoruz.” dedi.

 “BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE SORUMLULUĞUMUZ DAHA AĞIR”

Kızılboğa, son olarak hayırseverlere de çağrıda bulunarak, “Yaşanan afette herkes elinden geleni yapmaya çalıştı yalnız bundan sonraki hayat daha önemli. Bundan sonraki sorumluluğumuz daha ağır olacak. Bir deprem süreci yaşadık. Bundan sonraki süreçler önemli, insanlar çadır, konteyner ya da eski barakalarda yaşıyorlar ve bir korku içerisindeler. Hayırseverlerin desteği olursa ekmek, simit, poğaça, pizza, pide ve lahmacun gibi çeşitler yapıp belli periyotlarla kendi imkanlarımız dahilinde afet bölgesine göndereceğiz inşaallah.” şeklinde konuştu.(HABER MERKEZİ)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum