Advert
as

GENÇ’TEKİ İKİ AİLE ARASINDAKİ KAN DAVASI SONA ERDİ

GENÇ’TEKİ İKİ AİLE ARASINDAKİ KAN DAVASI SONA ERDİ

Bingöl’ün Genç ilçesinde husumetli iki aile arasında yıllardır süren kan davası, düzenlenen barış yemeğiyle son buldu.

Genç ilçesindeki Kabadayı ve İnan aileleri arasında bulunan husumet, Genç kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu’nun katılımıyla düzenlenen barış yemeğinde sonlandı.

 Barış yemeğine kanaat önderleri, Genç Belediye Başkanı, siyasi parti temsilcileri, barış masasına oturan aile fertleri ve halktan yoğun bir katılım oldu.

 İmam Hatip Yaşar Özer’in Kuran tilaveti ile başlayan program, protokolün teşekkür konuşmaları ile devam etti.

 Barış yemeği programında açıklamalarda bulunan Genç İlçe Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, “Huzur ve mutluluğu devam ettirmemiz için en çok muhtaç olduğumuz şey sevgidir. Peygamberimiz aleyhisselam, ‘birbirlerini sevme, birbirlerine merhamet etme ve birbirlerine şefkat gösterme noktasında müminler, bir vücudun organları gibidir. Vücut oranlarından biri rahatsızlık duysa diğer organlar da buna uykusuzluk ve ateşli hastalıklarla bunun acısını paylaşırlar’ diyerek İslam toplumunun bireyleri arasında da bu ahenk, dayanışama ve iş birliğinin bulunması gerektiğini tavsiye etmiştir.” dedi.

 “MÜKEMMEL BİR İMANA SAHİP OLABİLMEK İÇİN BİRBİRİMİZİ SEVECEĞİZ”

Mükemmel bir imana sahip olabilmek için birbirimizi seveceğiz diyen Kaptanoğlu, “Ailemizde sevgi ve şefkati hâkim kılacağız. Toplumda barış ve sevgi içerisinde mutluluğu yaşayacağız. Zira kin ve nefretle ulvi İslam davasını yayamayız. Ağır sitemler ve yıkıcı tenkitlerle gönül kazanamayız. Kin ve nefretle bir adım bile ilerleyemeyiz. Sahabeler aşırında birbirlerine düşman iken Peygamberimiz aleyhisselamın sevgi ve rahmet dolu ikliminden geçere birbirleriyle can ciğer olan ensar gibi saadet çağı Müslümanları gibi örnek sevgi toplumunu hep birlikte kuralım. Bunu sadece Allah’ın rızasını kazanmak için yapacağız. Allah’ın sevgili kulları olmak için yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

 Kaptanoğlu, son olarak, “Rabbim kalbimizi sevgiyle doldursun. Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, Kuran sevgisi ile, Kâbe sevgisi ile, Mekke ve Medine sevgisi ile ve ilim ve alim sevgisi ile, müminlerin sevgisi ile doldursun. Rabbim bizleri sevgi ve şefkatten, rahmeti ve rızasından ayırmasın. Bu toplantıya, bu barışa vesile olan kanaat önderleri başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnan ve Kabadayı ailesinin göstermiş olduğu örnek duruş inşaallah toplumumuza da iyi bir yol gösterici olur.” şeklinde konuştu.

 Barış yemeği programı yapılan duanın ardından tarafların Kuran’ı Kerim’in gölgesinde barış üzere karşılıklı ahitleştikten sonra verilen ikramla sona erdi.(HABER / NİHAT KANAT)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum