Advert
as

BİNGÖL'DE KONTEYNER VE ÇADIR KURULACAK ALANLAR TESPİT EDİLDİ

BİNGÖL'DE KONTEYNER VE ÇADIR KURULACAK ALANLAR TESPİT EDİLDİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli depremde, Bingöl'ün de etkilendiğini belirterek, "Olası her türlü afete karşı tedbir amaçlı konteyner kent ve çadır kentlerin kurulacağı alanların belirlendiğini ve altyapılarının yapılacağını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremde, Bingöl'ün de etkilendiğini belirten TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda, gazetecilerle bir araya geldi.

 Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Bingöl'de de hasar tespit çalışmalarının yapıldığını söyledi.

 Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve bütün Türkiye'ye geçmiş olsun dileğinde bulunan Yılmaz, "Bingöl bu büyük afetten etkilenen ama can kaybı yaşamayan bir il oldu. Yaralımız, can kaybımız çok şükür yok. Bu depremi en hafif şekilde atlattığımızı ifade edebilirim. Önemli olan cana bir şey gelmemesidir. " dedi.

 Yılmaz, Bingöl'ün yapı stokunda da belli etkilenmeler meydana geldiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

 "Özellikle merkez, Genç ve Adaklı bölgelerimiz başta olmak üzere son dönemde yine Yayladere ilçemiz, bütün buralarda belli oranda bir hasar tespiti yapılmış durumda. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz bu konuda sorumlu kurumumuz. İl müdürlüğümüze 5 bin civarında dilekçe geldi, bu dilekçeleri işleme koydu, binlerce inceleme yaptılar. Bu incelemeler neticesinde tespitlerini de rapora bağlayıp AFAD Başkanlığına iletmiş durumdalar. Şuanda merkezde bu gönderilen raporlar inceleniyor. İlave olarak Yayladere, Yedisu, Kiğı ilçelerimiz kaldı. Onlarla da ilgili çalışmaların haftaya bitmesini bekliyoruz. O çalışmalar biter bitmez raporlar Ankara'ya gönderilmiş olacak ve orada gereğinin yapılacağına inanıyoruz. Gerek AFAD Başkanımızla, gerekse İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile bu konuları defalarca konuştuk ve yakından takip ediyoruz. Hem yereldeki hem de merkezdeki çalışmaları yakından takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu incelemeler tamamlanır ve Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kararlarını görmüş oluruz. Bunu bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Depremlerde etkilenen bazı okul binaları ve Bingöl Cezaevi binasının riskli bulunduğu gerekçesiyle tahliye edildiğini anlatan Yılmaz, "Büyük bir kısmını yenilemiştik okullarımızın ama mevcut stokumuzda eski yapılar yine var. Bu çerçevede 19 okulumuzda sorun tespit edildi. 10 okulumuz yıkım kararıyla ayrıldı, 9 okulumuzda tahliye edildi. Bunların performans incelemeleri yapılıyor. Eğer olumsuz çıkarsa bunlar da kapsama alınmış olacak."

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz, olası afetlere karşı tedbir amaçlı çalışmalara da değinerek, Bingöl'de konteyner ve çadır kentlerin kurulacağı alanların belirlendiğini aktardı.

 

Yılmaz, şöyle devam etti: "Allah korusun bir afet yaşanması halinde nereye konteynır kent kurulacak bunlar tespit edildi. Bunların altyapıları oluşturulacak ve bir afet yaşanması halinde hızlı bir şekilde altyapı hazır bu alanlara konteynerlerin kurulumu sağlanmış olacak. Bu çerçevede Şeyh Ahmet dediğimiz bölgede 100 dönümlük bir yer buraya bin konteynerlik bir alan inşa edilecek, altyapısı kurulacak. İkincisi Et ve Süt Kurumumuz bahçesi oraya 700 konteyner, bir de Kasman dediğimiz bir bölgede var orada 45 dönümlük bir alanda 450 olmak üzere toplamda 2 bin 150 konteynerin altyapısı hazırlanıyor. Konteynır konmayacak şuan sadece altyapıları hazırlanacak. Allah korusun bir felaket olması halinde hızlı bir şekilde hemen buralar konteyner şehre dönüştürülecek. Bu çok önemli bir çalışma. Ayrıca bir afet olması halinde çadır kentlerin nereye kurulacağına ilişkin de yeni bir çalışma, güncelleme yapıldı. 9 bin 80 çadırın kurulabileceği 35 adet yer belirlendi."

 

Basın toplantısına, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,Genç Belediye başkanı M Zeki Dirik ve diğer partililer katıldı. Haber/Nihat KANAT

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum