Advert
as

FURKAN UFUK COŞKUN, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI MÜRACAATINDA BULUNDU

FURKAN UFUK COŞKUN, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI MÜRACAATINDA BULUNDU

Bingöl siyasetinin önemli isimlerinden olan ve bu dönem için önemli bir konumlandırma yapılan Av. Yusuf Coşkun'un ismi siyaset arenasında yüksek sesle dillendirilirken, son dakika gelişmesinden Bingöl için müracaat edecek ismin Yusuf Coşkun değil, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı olan oğlu Furkan Ufuk Coşkun Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu AK Parti Bingöl İl Başkanlığına yaptı.

Furkan Coşkun'un müracaatında, Doğu ve Güneydoğu'da yeni genç yüzler için çalışma yürüten Genel Merkezin etkisi olduğu belirtiliyor.

 FURKAN UFUK COŞKUN KİMDİR?

1992 yılında Bingöl'de doğdu. Solhan İlçesi nüfusuna kayıtlıdır. Bingöl Fen Lisesi'nde okudu. 2016 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Ekonomi ve Enerji Hukuku alanında yüksek lisans çalışmalarına devam eden Coşkun, serbest avukatlık yapmaktadır.

Siyasi hayatına 2010 yılında Ankara Gençlik Kollarında başladı. 2010- 2015 yılları arasında Üniversiteler biriminde görev yaptı. 2015-2018 yılları arasında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. 2018-2021 yılları arasında MKYK üyesi olarak Ekonomi ve Mali işler ve Teşkilat başkan yardımcılığı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölge koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

15 Mart 2021 tarihinde düzenlenen 6. Olağan Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'nde yeniden MKYK üyesi olarak seçildi.  AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir.

 İleri derecede İngilizce bilen Coşkun, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum