Advert
as

“ÇANAKKALE RUHU; MİLLETİMİZİN GENLERİNDEN GELEN ASİL BİR RUHTUR”

“ÇANAKKALE RUHU; MİLLETİMİZİN GENLERİNDEN GELEN ASİL BİR RUHTUR”

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl dönümü ile 18 Mart Şehitleri anma günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Solhan’da da törenle kutlandı. Programda konuşma yapan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ferzende Açan,“Çanakkale ruhu; milletimizin genlerinden gelen asil bir ruhtur.” dedi.

 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü münasebetiyle Solhan’da düzenlenen programda günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapılırken öğrencilerin hazırladıkları tiyatro gösterileri sahnelendi.

 Solhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma programı düzenlendi. Düzenlenen programa, Kaymakam Muhammed Çetin, Belediye Başkan Abdulhakim Yıldız, Kurum Amirleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşması Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ferzende Açan tarafından yapıldı.

 Açan konuşmasında,”Ben bugün Çanakkale savaşının kronolojik tarihçesinden bahsetmeyeceğim. Bugün Çanakkale ruhundan bahsetmek istiyorum.

Çanakkale ruhu; düşmanın sayıca üstünlüğüne bakmadan savaş meydanına atlayan Bed’rin aslanların ruhudur.

Çanakkale ruhu; savaşta bile adaletten şaşmayan Hazreti Ömer’in ruhudur.

Çanakkale ruhu; “ Ben düşmanın sayıca üstünlüğüne bakmam çünkü biz onları görüyoruz onlarda bizi ve ben gözümün gördüğü hiçbir şeyden korkmam” diyen Hazreti Hamza’nın ruhudur.

Çanakkale ruhu; kefenini giyerek Malazgirt meydanına çıkan Sultan Alparslan’ın ruhudur.

Çanakkale ruhu; “Ya ben İstanbul’u alırım ya da o beni…” diyen Fatih Fatih Sultan Mehmet’in ruhudur.

Çanakkale ruhu; Medine kalesini tahliye etmesini teklif eden İstanbul Hükümetine “Medine kalesinden Türk bayrağını ben kendi elimle indiremem. Eğer indirecekseniz buraya başka bir kumandan gönderin O indirsin.” cevabını veren Fahrettin Paşanın ruhudur.

Çanakkale ruhu; kendisinden Kudüs’te bir yer talep eden yahudilere “Orası benim değil milletin malıdır ve ancak aldığımız fiyata veririz. Yani kanla aldık ancak kanla veririz.” diyen Sultan Abdülhamid’in ruhudur.

Çanakkale ruhu; tek başına 250 kilogramlık top mermisinin namluya süren Seyit Onbaşının ruhudur.

Çanakkale ruhu; vatan kurtulsun da varsın çocuğum şehit olsun diyerek saçlarına kına yakan anaların ruhudur.

Çanakkale ruhu; düşmanın acımasız taarruzlarına bedenlerini siper eden isimsiz kahramanların ruhudur.

Çanakkale ruhu; 15 Temmuz’da mermilere göğsünü siper edenlerin ruhudur.

Çanakkale ruhu; kısa bir süre önce 11 ilimizde meydana gelen depremde bu vatan ezansız olmaz diyerek ezan okuyan abimizin ruhudur.

Çanakkale ruhu; bir an önce deprem bölgesine yardım malzemesi ulaştırmak için hayatını tehlikeye atarak yaklaşık 100 km cant üstünde tırını süren tır şoförü abimizin ruhudur.

Çanakkale ruhu; enkaz başında cenazelerini beklerken enkazdan çıkan bayrağımız yüksekçe bir yere diken  ve enkazdan çıkan Kuranı Kerim’i göğsünün üstünde taşıyan amcalarımızın, dedelerimizin ruhudur.

Kısaca Çanakkale ruhu; milletimizin genlerinden gelen ve ihtiyaç duyuldukça ortaya çıkan asil bir ruhtur.”

 Program, Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri anma ile ilgili sinevizyon gösterimi, öğrencilerinin şiir okuması ve oratoryo gösterisi ile son buldu.


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum