Advert
as

POTANSİYELLERİ HAREKETE GEÇİRMELİYİZ

POTANSİYELLERİ HAREKETE GEÇİRMELİYİZ

Kuzey ilçelerini ziyaretinde bölgenin yatırım potansiyellerinin doğru analiz ve planlamayla ortaya konmasının yeni bir çığır açacağı inancını da paylaşan Tügen, istihdam ve yaşamsal ihtiyaçların karşılanmasıyla tersine göçün sağlanabileceğini ve bu sayede bölgenin yeniden canlandırılabileceğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 28. Dönem Bingöl Milletvekili Aday Adayı Mehmet Tügen, temayül yoklaması öncesi sürdürdüğü teşkilat ziyaretleri kapsamında Sancak Beldesi ile Adaklı, Kiğı ve Yayladere ilçelerinde belediye başkanları ve ilçe teşkilat başkanlarıyla bir araya geldi.

İlk olarak Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin'i makamında ziyaret edip akabinde Sancak Belde Teşkilat Başkanlığına geçen Tügen, buradaki görüşmelerinin ardından Adaklı İlçe Belediye Başkanı Zeki ışık ve parti ilçe başkanlığında temaslarını sürdürdü. Akabinde Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ ve AK Parti Kiğı İlçe Başkanı Coşkun Güven'le görüşen Tügen, ilçenin sorunlar ve beklentilerine dair bilgiler aldı. Son olarak AK Parti Yayladere İlçe Başkanlığını ziyaret etti ve destek taleplerini paylaştı.

“İnanmak ve harekete geçmek gerekiyor”

Yol, içme suyu, tarımsal sulama göletleri, barajlar ve benzeri önemli hizmetlerin yapıldığı kuzey bölgelerine daha fazla hizmetin sunulması beklentilerini dinlediğini ifade eden Milletvekili Aday Adayı Mehmet Tügen, istihdam ve yaşamsal ihtiyaçların karşılanmasıyla tersine göçün sağlanabileceğini ve bu sayede bölgenin yeniden canlandırılabileceğine dikkat çekti.

Bölgenin tarımsal ve hayvancılık alanındaki yatırımlarla desteklenmesinin de ciddi katkıları olacağını aktaran Tügen, Kiğı ve Yayladere'nin tatlı su balık yetiştiriciliğiyle de önemli bir ihracat merkezine dönüşmesinin mümkün olduğunun altını çizdi.

Bölgenin yatırım potansiyellerinin doğru analiz ve planlamayla ortaya konmasının yeni bir çığır açacağı inancını da paylaşan Tügen: “Sahip olduğumuz kaynakları doğru irdelemezsek, günü kurtarma politikalarıyla sadece zaman kaybederiz. Bölge insanına sağlanacak bir dizi teşvik ve kolaylıklarla hem istihdamı sağlamış olacağız hem de yatırımları arttırarak pazarda güç olacağız. Suyumuz var, meralarımız var, toprağımız bereketli, arıcılık için çok güzel ortamlar var. Uzman ekipler nezaretinde yapılacak projelerle çok kıymetli yatırımları kazandırmamız mümkündür. İnanmak ve harekete geçmek gerekiyor. Değerli başkanlarımızla görüştük ve her birinden çok kıymetli bilgiler aldık. İnşallah günü geldiğinde bu bölgelerimiz için gerekeni yapacağız” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum